Sterner lanserer nyutviklet trommelfilter
Mindre plassbehov, jevnere bevegelse ved start og lavere effektbehov, er noen av fordelene som oppgis ved det nye filteret.
Sterner lanserer nyutviklet trommelfilter
Vannbehandlingsfirmaet Sterner lanserer nytt trommelfilter som ifølge produsenten har mindre energibehov, høyere kapasitet og leverer et mer konsentrert slam. Filteret er utviklet av Nils-Åke Persson.
- Trommelfilterteknologien har hatt liten utvikling de siste 20 årene. Da Nils-Åke Persson fortalte at han utviklet et nytt trommelfilter, ble vi interessert, sier daglig leder Bjarne E. Pettersen ved Sterner i en pressemelding.
Tidligere i år overtok Sterner selskapet Biotek AS, som leverer komplette renseanlegg til mange formål.
- Det er store muligheter for trommelfilter inn i dette segmentet også, sier han.
Trommelfilteret har en rekke nye tekniske løsninger. I følge Nils-Åke Persson er den viktigste egenskapen en ny konstruksjon på trommelen som medfører en betydelig kapasitetsøkning.

Gjennomtenkt
Mindre plassbehov, jevnere bevegelse ved start og lavere effektbehov, er noen av fordelene som oppgis ved det nye filteret.
- I kombinasjon med pulserende spyling får man et mer konsentrert slam enn på andre trommelfilter. Samtidig er energien som brukes under tilbakespylingen redusert med ca. 20 prosent. Trommelfilteret er kompakt og krever derfor lite areal, noe som gir lavere investeringer, sier Persson.
Andre fordeler Sterner nevner i pressemeldingen er mindre plassbehov, jevnere bevegelse ved start med bruk av mykstart, ny kjede og drift gir lavere effektbehov, og funksjonelt og servicevennlig design.
- Rengjøring og bytting av filterplater blir også langt enklere med det nye trommelfilteret, sier Nils-Åke Persson, som tidligere har utviklet flere filtertyper som har hatt stor suksess.
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no
VANytt.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VANytt.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Relaterte artikler
Ledige stillinger
SISTE KOMMENTARER
Aktuelle leverandører
180x250 Pipelife
Nyhetsbrev
Kurs
    Nytt om navn
    Produktnyheter
    Smått og stort
    Seminarer