Separert avløp fra hyttefelt uten kloakknett
Renseanlegg for gråvann heises ned. Skjermdump fra youtube.
Separert avløp fra hyttefelt uten kloakknett
I Ål kommune har 100 hytter gått for en løsning der avløpsvannet splittes i gråvann og svartvann. Gråvannet renses på stedet mens svartvannet går til lukket tank. Løsningen gir enklere lokal behandling av vannvolumene i gråvann, full kontroll med svartvannet og minimalt med inngrep i terreng.

For å få ned volumet avløpsvann er det et alternativ å separere svartvann fra gråvann og behandle disse hver for seg. Dette medfører at man får to typer avløpsvann som kan behandles på hver sin måte. Et alternativ i så måte er å rense gråvannet på stedet og enten samle opp svartvannet i tank eller transportere det til videre behandling gjennom eget system. Der terrenget ikke ligger tilrette for selvfall er trykkavløp et alternativ. I et hyttefelt i Ål i Hallingdal har man gått inn for separering av avløpsvann med lukket tank for svartvannet. Se film på youtube
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no
VANytt.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VANytt.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Relaterte artikler
Ledige stillinger
SISTE KOMMENTARER
Aktuelle leverandører
180x250 Pipelife
Nyhetsbrev
Kurs
    Nytt om navn
    Produktnyheter
    Smått og stort
    Seminarer