Nytt digitalt verktøy for kommunalteknisk kundebehandling
Nytt digitalt verktøy for kommunalteknisk kundebehandling
Adaptive Dialog er en ny løsning for effektiv håndtering av avvik i blant annet VA og renovasjon. En web-basert kartløsning åpner for at innbyggere kan registrere innspill og avvik i kommunale tjenester.
Asplan Viak Internet har utviklet en ny løsning for effektiv og forsvarlig håndtering av avvik i blant annet VA og kommunal renovasjon. Løsningen heter Adaptive Dialog og er nylig levert flere kommuner samt det interkommunale renovasjonsselskapet Nordhordland og Gulen Interkommunale Renovasjonsselskap (NGIR). NGIR har allerede erfart stor nytte ved bruk av løsningen i forbindelse med en omfattende omlegging av renovasjonsordningen de innførte fra nyttår.

Endringer i forhold til etablerte tømmerutiner sammen med sjåfører som ikke var kjent med rutene de skulle betjene, ga mange utfordringer og henvendelser. Takket være mange flotte innspill fra NGIR fikk man inn en rekke tilpassinger og justeringer som gjorde løsningen bedre anvendelig i forhold til oppgaven de skulle løse. 

- Adaptive Dialog var til uvurderleg hjelp då me på nyåret la om tømmeruter, samtidig med introduksjon av nytt transportselskap. Ei større mengd avvik og førespurnadar kunne handterast raskt og effektivt ved hjelp av løysninga, sier Henrik Kjøpstad (NGIR)

Løsningen som Asplan Viak Internet nå ønsker å markedsføre til landets øvrige kommuner og renovasjonsselskap, består av en web-basert kartløsning hvor kommunens innbyggere selv kan registrere feil og mangler på ulike kommunale tjenester. Dette skjer samtidig som de kan se hva andre innbyggere og kommunen har registrert. Løsningen integreres i kommunens egen web-portal eller benyttes som en selvstendig applikasjon på web eller mobil.

- Det unike med Adaptive Dialog er muligheten til å legge inn rutiner for automatisert veiledning, tilbakemelding og delegering av ansvar når et avvik rapporteres.Ved vannavstengning vil man kunne forklare hvorfor man mangler vann og for et ødelagt gatelys kan man få beskjed om når det vil skiftes ut. En omlegging i rutiner for henting av avfall vil for eksempel automatisk kunne forklare hvorfor søppelkassen ikke er tømt den vante dagen. Med et slikt system får man en god dialog mot publikum som hjelper til i innrapporteringen av feil og mangler. Gode og raske tilbakemeldinger som forhåpentlig vil oppfattes som god service, forklarer daglig leder for Asplan Viak Internett, Tor Gunnar Øverli.

Målet er å utvikle denne løsning videre slik at stadig flere av de aktiviteter og forhold som opptar publikum kan føyes til og dermed sørge for å ytterligere effektivisere og automatisere informasjonsstrømmen og dialogen med kundene.

- Vi i Asplan Viak Internet har stor tro på nytteverdien av Adaptive Dialog og er overbevist om at tjenesten vil lette hverdagen for kommunene og ikke minst innbyggerne, sier Øverli.

Situasjonen med avfall som ikke blir hentet, men hoper seg opp i Oslos gater illustrerer viktigheten og utfordringene ved effektiv og forsvarlig håndtering av avvik for mange kommunale tjenester.

Asplan Viak Internet er et lite norsk IT-selskap med 13 ansatte og datterselskap av rådgivingsselskapet Asplan Viak.
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no
VANytt.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VANytt.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Relaterte artikler
Ledige stillinger
SISTE KOMMENTARER
Aktuelle leverandører
180x250 Pipelife
Nyhetsbrev
Kurs
    Nytt om navn
    Produktnyheter
    Smått og stort
    Seminarer