Folkehelsa oppretter nasjonal nødtelefon for vannverk
illustrasjonsbilde
Folkehelsa oppretter nasjonal nødtelefon for vannverk
Nasjonal vannvakt er en ny døgnbemannet rådgivingstelefon for vannverk i forbindelse med krisehendelser. Smittepotensiale ved mikrobiologisk forurensning og akutt helsefare ved kjemikalieforurensning er nøkkelord.
Faglig støtte i kriser: Nasjonal vannvakt tilbyr faglig støtte fra personer med erfaring fra vannverksdrift og krisehendelser. Personer som kan vurdere smittepotensial ved mikrobiologisk forurensning og akutt helsefare ved kjemikalieforurensning er også involvert.

- Folkehelseinstituttet har mange fagfolk innen drikkevannshygiene, toksikologi, epidemiologi og mikrobiologi som kan bistå i krisesituasjoner. Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet vil være en sentral aktør i Nasjonal vannvakt, understreker avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Spesielle hendelser
Tjenesten skal benyttes i situasjoner som går ut over det vannverket normalt klarer å håndtere. I spesielle tilfeller kan Nasjonal vannvakt også bidra med: Råd om hvordan situasjonen bør kommuniseres overfor media og allmennheten

Bistand på stedet
Folkehelseinstituttet administrerer ordningen og bransjeorganisasjonen Norsk Vann bistår med å rekruttere personer fra vannverksbransjen. Helse- og omsorgsdepartementet og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) har sammen med disse aktørene, vært pådrivere for at ordningen skal bli en realitet.

Rådgivingen skal bidra til å gi vannverk grunnlag for å iverksette tiltak i en situasjon der leveringssikkerhet eller drikkevannskvalitet er truet.
Nasjonal vannvakt skal ikke overta håndteringen og koordineringen av hendelsen. Gjeldende roller, ansvar og etablerte varslings- og beredskapsrutiner blir ikke endret.

Nasjonal vannvakt - tlf 21 07 88 88
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no
VANytt.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VANytt.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Relaterte artikler
Ledige stillinger
SISTE KOMMENTARER
Aktuelle leverandører
180x250 Pipelife
Nyhetsbrev
Kurs
    Nytt om navn
    Produktnyheter
    Smått og stort
    Seminarer