Risikerer bøter på grunn av svak reservevannsløsning
Maridalsvannet Foto: Grzegorz Wysocki/Wikipedia Commons
Risikerer bøter på grunn av svak reservevannsløsning
Rett før påske fikk Oslo kommune det formelle pålegget fra Mattilsynet om å etablere en fullgod reservevannforsyning innen 1. august 2028. I sitt svar skriver byrådet at Oslo har planer om Holsfjorden i Buskerud som reservevannkilde.
– Dagens løsning er sårbar, sier avdelingssjef Marit Kolle i Mattilsynet til NRK, som  i en serie saker påvist hvor sårbar Oslos vannforsyning er så lenge 90 % av drikkevannet kommer fra Maridalsvannet og reservevannkildene er helt utilstrekkelige. Derfor har man varslet bøter på grunn av manglende løsning for reserve vann. 

I sitt svar til Mattilsynets varsel om bøter, skriver byrådet at Oslo kommune siden 2011 har arbeidet med planer om Holsfjorden i Buskerud som reservevannkilde. Problemet er at dette alternativet har vært utredet og forkastet to ganger tidligere og føyer seg inn i rekken av utredninger som har pågått siden 1960-tallet.
les mer her
Denne artikkelen er printet ut fra VVSForum.no
VANytt.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. VANytt.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Relaterte artikler
Ledige stillinger
SISTE KOMMENTARER
Aktuelle leverandører
180x250 Pipelife
Nyhetsbrev
Kurs
    Nytt om navn
    Produktnyheter
    Smått og stort
    Seminarer