Osloskoler lærer av Blakstadmodellen

Like før påske dro faglærere fra byggfag på Sogn videregående skole, Fagskolen, Høgskolen i Oslo og Arkitekthøgskolen, sammen med Lavenergiprogrammet, til Froland kommune for å se på passivhusene elevene ved Blakstad videregående skole bygger for kommunen.

0

Engasjerte lærere og skoleledelse, en velvillig kommune, Husbanken og arkitekt som pådrivere i tillegg til et passende prosjekt, er oppskriften på suksess i Froland kommune. Foto: Veslemøy Nestvold Under studiebesøket der også andre videregående skoler i fylket med tilsvarende planer var invitert med, fikk vi høre om hvordan prosjektet kom i gang, hvordan det ble organisert, hva de har gjort i forhold til læreplaner og undervisning, og erfaringene så langt.

Stikkord er velvillighet fra alle parter, svært fornøyde elever med lite drop-out, større søkning til skolen på grunn av prosjektet og et stort engasjement fra alle parter som har vært involvert i både prosjektet og undervisning.

Les mer om Blakstadmodellen og hvordan elevene lærer å bygge passivhus på videregående skole.
 

 

DEL
Forrige artikkelYIT vant rammeavtale
Neste artikkelSiemens dobler overskuddet