Tallrikt på Meteorologisk institutt

Gjennom valg av bygg gir dere et signal om at dere er opptatt av å redusere klimapåvirkningene, og ikke bare å varsle dem, sa Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland før hun offisielt åpnet Tallhall.

0

Tallhall er Meteorologisk institutts nybygg, som huser datasenter, kantine og møterom. Bygningen var den første som inngikk avtale med FutureBuilt om å være forbildeprosjekt, og åpningsarrangementet var fulltegnet med rundt 150 deltakere.

Meteorologisk institutt mottok gratulasjoner fra arkitekt Håvard Skarstein, Pir II Oslo AS, entreprenør Ola Eide, Eide entreprenør AS, Byplansjef i Oslo kommune, Ellen de Vibe, og Birgit Rusten fra FutureBuilt.

Ellen de Vibe omtalte Tallhall som et fremtidsrettet og forbilledlig bygg, og fremhevet fordelen ved at FutureBuilt utvikler konkrete prosjekter og er et samarbeidsprosjekt med byggenæringen. Det er ett år siden Oslo kommune skrev under avtalen om å være samarbeidspartner i FutureBuilt, og i løpet av det året er allerede to forbildeprosjekter ferdigstilt i Oslo.

Etter den offisielle åpningen ble det gjennomført et fagprogram med innspill fra utbygger, arkitekt, entreprenør og energirådgivere. Tallhall tilfredsstiller klasse A i energimerkeordningen og 2. etasje er bygget med passivhusstandard. Det er det første bygget i Norge hvor lavkarbonbetong er benyttet, og gipsplater er i stor grad byttet ut med trefiberplater.