Barnas Byggeskole for sjette året på rad

Barnas Byggeskole for sjette året på radFor sjette året på rad arrangerer bygg- og entreprenørselskapet NCC Barnas Byggeskole i august. Til sammen 100 barn mellom åtte og tolv år fra Oslo og Bergen skal snekre, legge asfalt, leke og lære om byggfaget.

0

Byggeskolen går av stabelen 8. – 12. august og de små byggmesterne som skal delta er fra skoler i nærområdet, samt barn av NCC-ansatte. I Oslo kommer barna fra Ruseløkka skole og byggeskolen vil holde til på Sollerud gård, mens Alvøen skole samarbeider med byggeskolen i Bergen. Det vil bli tid til mye småsnekring for barna, men de skal også få prøve seg på asfaltering og større byggverk.

Hundehus til TV aksjonen
Barna i Oslo skal sammen med kyndige håndverkere bygge et hundehus som skal auksjoneres bort under årets TV-aksjon, der inntekten går til Norsk Folkehjelps arbeide for en minefri verden. Dette er en symbolsk gave da hunder er et viktig redskap for minerydding. I tilegg skal barna bygge samlingsplass i kjøkkenhagen til skolen. I Bergen skal barna bygge en gapahuk til Alvøen skole som vil romme 40 barn.

– Vi ønsker å gi barna en god opplevelse ved å bruke hendene til ekte håndverkerarbeid, slik at de har fått kjennskap til byggfagene når utdannelsen skal velges. Vi vil rett og slett øke interessen rundt faget, og vi får tilbakemeldinger om at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller en ivrig prosjektleder for byggeskolen, Trude Wetaas.
I sommer gjennomføres Barnas Byggeskole flere steder i Norge og i Sverige. Byggeskolen skal vekke interessen for byggebransjen og praktisk arbeid, gi barna en morsom og utviklende sommeruke og øke miljøbevisstheten.