Best i vest

NÆRINGS-NM 2011

0

Nærings-NM er sammensatt av fire forskjellige mål for næringsutvikling: Lønnsomhet,vekst, nyetableringer og næringslivets størrelse. Grunnlaget for årets Nærings-NM er tall fra foretakenes regnskap for 2010.

Stavangerregionen er vinner av Nærings-NM i 2011 for sjuende år på rad. Trondheimsregionen er på andreplass, mens Ålesundregionen er nummer tre. Stavangerregionen består av kommunene Stavanger, Sandnes, Randaberg, Rennesøy, Kvitsøy, Sola, Gjesdal, Time, Klepp og Hå.

Ullensaker er vinner av Nærings-NM for kommuner i 2011. Sandnes kommer på en andreplass, mens Sola er tredje best. Disse tre kommunene har alle vunnet tidligere, og er blant de fire beste kommunene de siste ti årene, sammen med Stavanger.

– Vi ser at innlandsregionene og tradisjonelle industriregioner som Grenland ser ut til å ha det vanskelig. Det er bekymringsfullt, om ikke overraskende, sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, til Dagens Næringsliv.

Brubakk mener Nærings-NM bekrefter hovedfunn NHO har gjort tidligere: Først og fremst at olje- og gassnæringen, med underleverandører, er driveren i norsk økonomi. Samtidig gjør også midt-Norge og regionene nordover det sterkere på grunn av olje og fisk.
 

 

DEL
Forrige artikkelEtisk bevissthet
Neste artikkelVil løfte yrkesfag