Håndlager det uvanlige

Wavin i Høland

0

Norsk Wavin har spesialisert seg på det utenom det vanlige, det vil si også å spesiallage løsninger som ikke finnes i standard sortiment.

– Vi skreddersyr etter kundens behov og ønsker, og leverer ofte på veldig kort tid. Vi har
eksempler hvor kunden er midt i et prosjekt og det oppdages en utfordring mens anleggsarbeidet pågår. Da stopper prosjektet opp og mye tid kan gå tapt for  entreprenøren. Når vi får henvendelse om å finne en løsning hiver vi oss rundt og lager delen med én gang. Vi gjør vårt ytterste for å kunne kombinere rask service med optimal kvalitet, sier avdelingsleder Modolv Ranheim på Håndlaget- avdelingen i Høland til VVS-Forum.
[bildec]2012/21/xlr5952jcz[/bildec]
Nils og Modolv diskuterer en ordre.

Wavin er den ledende produsenten av miljøriktige rørsystemer i Europa. Til tross for et omfattende standardsortiment hender det at løsninger må skreddersys. Avdelingen for spesialproduksjon på Høland lager spesialdeler når kunden ikke får gjennomført et prosjektet ved innkjøp av standardvarer.

Det kan for eksempel dreie seg om en kum der materialvalg, vinkler på inn- og -utløpsrør, og –sammensetninger av rørdimensjoner ikke er tilgjengelig som standardløsning. Spesielt forekommer dette på rehabiliterings- og vedlikeholdsjobber hvor kunden ikke har fullstendig oversikt over dimensjonene på prosjektstedet og må sette i gang graving før dette klarlegges. Også ved akutte skader vil det haste med å få spesiallaget en løsning.

I slike situasjoner har ofte kunden behov for en rask prosess, da anlegget vil være ute av drift inntil produktet er ferdig installert.
[bildec]2012/21/ye59526nn[/bildec]
Odd lager langbend.

– Det er ikke uvanlig at Wavin kommer med en løsning over natten. Skreddersydde løsninger fra Wavins Håndlaget- avdeling I Høland er tidsbesparende for kunden sammenlignet med å bedrive sveising på egen hånd under bakken. Muligheten for å kvalitetssikre produktet på alle måter er også betydelig bedre i et verksted, sier markedssjef Svein Sørlie hos Norsk Wavin, til VVS-Forum.

Håndlaget-avdelingen hos Wavin ble flyttet til Høland for to år siden etter å ha vært en frittstående fabrikk på Rødberg i en årrekke. Avdelingens fem medarbeidere er Nemko-sertifiserte og står klare til å løse enhver utfordring.