Statnett fornøyd med sitt nye passivhus

Rambøll har i oppdrag for Statnett utført komplett prosjektering (arkitekt og rådgiver i alle fag) for deres nye kontorbygg i Trondheim. Bygget, som oppfyller kravene i passivhusstandarden, har satt Trondheim på kartet for Statnett.

0

– Fra starten av fikk vi utarbeidet et godt konsept for bygget som gjorde at vi kunne oppfylle alle relevante krav, sier en fornøyd oppdragsleder i Rambøll, Geir Paulsen.

Bygget har satt Trondheim på kartet for Statnett

Byggherren har uttalt at «dette bygget har satt Trondheim på kartet for Statnett. Etter at prosjektet ble ferdigstilt ble flere og flere møter flyttet til Trondheim, og mange i konsernet snakker nå om Trondheimsprosjektet».

Bygget skulle etter ønske fra oppdragsgiver være et passivhus med energimerke A, det høyeste nivået. Rambøll ble i en minikonkurranse, basert på eksisterende rammeavtale med Statnett, tildelt dette oppdraget, spesielt på grunn av vår kompetanse innenfor design av passivhus.

50 prosent lavere energibruk enn dagens forskriftskrav
For å spare energi, er huset kvadratisk og kompakt. Vinduer i yttervegg er begrenset. Et atrium midt i bygget er husets hjerte der takvinduer slipper inn lys. Sammen med gode detaljer, forenklet og energieffektiv ventilasjonssystem og godt isolerte konstruksjonsdeler, gir dette et samlet energibruk som er cirka 50 prosent av dagens forskriftskrav, uten at dette har ført til særlig høyere kostnadsnivå. Prosjektet har også fått støtte fra ENOVA.

Alle arkitekttjenester ble levert fra Rambøllkontoret i Stavanger, som har lang erfaring med kontorbygg, og alle øvrige rådgivertjenester ble levert fra Rambølls kontor i Trondheim