CBU140 ( til venstre ) er en kompakt enhet med innebygget luftgap godkjent for kategori 5 iht. NS-EN

Ny trykkforsterker for seperasjon av drikkevannet

Honeywell lanserer nå en ny kompakt trykkforsterker-enhet med innebygget luftgap for riktig seperasjon av drikkevannet og væsker. Navnet på produktet er CBU140 og er egnet for installasjoner med vannmengder opp til 4m³/h.

0

– CBU140 er en kompakt trykkforsterker-enhet med innebygget luftgap for riktig seperasjon av drikkevannet og væsker i kategori 5 i henhold til NS-EN 1717. Enheten er liten og ferdig montert for rask og enkel installasjon og er egnet for installasjoner med vannmengder opp til 4m³/h, forteller Morten Helgerud, Account Manager for Automation & Control Solutions i Honeywell Norge i en pressemelding. 

Bruksområder
Bruksområder for den nye trykkforsterkeren er installasjoner der det er fare for forurensning av drikkevannet med helsefarlig væske på grunn av sitt nærvær av mikrobiologiske elementer eller virus.

– Det er anlegg som for eksempel slakteri, drikkvannsforsyning til husdyr, biologiske labratorier eller fjærkre-oppdrett, må sikres av enheter godkjent for kategori 5. Altså luftgap. Vi har flere eksempler på at det er installert BA ventiler som sikrer opptil kategori 4 i ovennevnte installajsoner. Disse hindrer ikke bakterierer i å ”krype” tilbake på ledningsnettet og er derfor ikke egnet for sikring av væsker i kategori 5. Derfor er vår nye CBU140 riktig valg for sikring av drikkevannet når det kommer til installasjoner hvor det finnes væsker som faller inn under kategori 5, forteller Helgerud videre.   
 
Normen NS-EN 1717
NS-EN 1717 er en norsk standard om beskyttelse mot forurensning av drikkevann i drikkvannsinstallasjoner og generelle krav til utstyr for å hindre forurensning ved tilbakestrømning.
 
Honeywell ledende på sikring av drikkevannet
– Denne nye enheten kompleterer vår portefølje innen tilbakeslagssikring og setter Honeywell i ledende posisjon som den første produsent som kan levere produkter innen alle væskekategorier iht. NS-EN 1717, påpeker Helgerud ovenfor VVSforum.

Honeywell er et glabalt konsern som utvikler og produserer produkter og teknologier for å imøtekomme de utfordringene som globalt  etterspørres innen macrotrendene energi, beskyttelse og sikkrehet. Honeywell har over 135.000 ansatte i mer en 120 land og er i kontunuerlig vekst.