SKFs løsning for ventilasjonssystemer består av en høyhastighets permanentmagnetmotor (PMM) (fra 75 kW til 350 kW), aktive magnetiske lager (AMB) og et integrert AMB kontrollsystem.

Ny effektiv ventilasjonsvifte for avløpsanlegg

I dag kunngjorde SKF lanseringen av en ny motorløsning til bruk i ventilasjonsvifter for avløpsanlegg. Dette er en løsning med en energieffektiv høyhastighets permanentmagnet.

0

Ved å bruke den lanserte løsningen kan det oppnås reduksjoner i energiforbruket i dagens ventilasjonssystemer med opptil 40 %, skriver selskapet i en pressemelding.

SKFs løsning kan skape store energibesparelser fordi ventilasjonsvifter i avløpssystemer kan forbruke så mye som 80 % av anleggets totale energiforbruk. Når den nye løsningen benyttes i en 350 kW vifte kan det resultere i en årlig besparelse på 500.000 kWh, noe som tilsvarer en reduksjon på 375-tonns i CO2-utslipp. SKFs løsning for ventilasjonssystemer er inkludert i SKF BeyondZero portefølje.

-SKF har utviklet en ny, innovativ og bærekraftig løsning som er rettet mot markedets utfordringer innen behandlinger av avløpsvann. SKFs løsning for ventilasjonssystemer møter etterspørselen for energieffektivisering, og behovet for reduksjon av vedlikeholds- og servicekostnader, samt kravet om å overholde god luftkvalitet og sikkerhetsstandard. Sammenlignet med en tradisjonell vifte, kan SKFs løsning montert i et 350 kW ventilasjonssystem kan gi tilbakebetaling på investeringen på mindre enn ett år. Dette på energisparingen alene, sier Vincent Megret, administrerende direktør i SKF Magnetic Systems.

SKFs løsning for ventilasjonssystemer består av en høyhastighets permanentmagnetmotor (PMM) (fra 75 kW til 350 kW), aktive magnetiske lager (AMB) og et integrert AMB kontrollsystem. Den oljefrie motoren har en rekke funksjoner som forbedrer ytelse. I motsetning til tradisjonelle induksjonsmotorer opprettholder PMM sin effektivitet på halv last og halv hastighet. SKFs løsning for ventilasjonssystemer bruker også færre mekaniske deler enn tradisjonelle drivsystemer. Dette innebærer redusert vedlikehold. Det innebygde systemet for overvåking og diagnostikk bidrar til å opprettholde høy ytelse og pålitelighet.