Biologi og bærekraft: Det er blant annet en unik teknologi innen biolegemer som investorene fra Singapore ønsker å eie en del av.

Biowater får 38 millioner i investorstøtte

Sembcorp Industri Ltd. fra Singapore investerer NOK 30 millioner og har valgt å gå inn i Biowater som strategisk investor og samarbeidspartner.

0

Etter transaksjonen vil Sembcorp få en eierandel på 28,8%, mens resterende andel av selskapet vil være fordelt på eksisterende investorer og gründere.
– Vi er veldig fornøyd med nå å kunne presentere Sembcorp som en investor og partner til Biowater. Dette viser at norsk teknologi for vannrensing har internasjonal interesse. For oss vil Sembcorp være en strategisk viktig partner med spesiell fokus og kunnskap i det asiatiske markedet. Dette er et område i verden som har et stort potensial for vår teknologi, sier daglig leder Audun Lødemel i Biowater.

Tilgang verden over
Biowater Technology har høstet internasjonal anerkjennelse for sin unike teknologi for biologisk vannrensing til industri og kommuner. Dette utviklingsarbeidet har pågått siden starten i 2007 og foregått i samarbeid med dagens investeringsselskaper Incitia og Mallin, samt teknologi partnere som Innovasjon Norge og NTNU.
– Forretningsmodellen til Sembcorp er å bygge og drifte vannbehandlingsanlegg på vegne av sine kunder. Vi vil derfor få tilgang på et stort antall renseanlegg verden over, som vi sammen vil jobbe på for å optimalisere ved bruken av vår unike bioteknologi, sier Lødemel.
Biowater Technology har sikret 38 millioner kroner i investorstøtte fra eksisterende eiere, Incitia Ventures og Mallin Venture og ny eier, Sembcorp Industries, Ltd.


Daglig leder Audun Lødemel i Biowater er veldig fornøyd med nå å kunne presentere Sembcorp som en investor og partner til Biowater. 

Biologisk
Biologisk vannrensing og ny teknologi som er kostnadsbesparende for kunder har interesse nasjonalt og internasjonalt. Dette har gjort at Biowater har høstet ordre på sine løsninger fra store deler av verden. For å utvikle nye markeder har selskapet ønsket å styrke sin finansielle posisjon for ytterligere vekst.
Samarbeidet vil også omfatte deltagelse i Sembcorp kompetanse senter for ny teknologi og innovasjon på Banyan i Jurong Island, Singapore som åpner til høsten. Dette vil være et senter for utvikling av nye vannteknologier, og et viktig senter for nyutvikling og test av løsninger.
Etter transaksjonen vil Sembcorp få en eierandel på 28,8%, mens resterende andel av selskapet vil være fordelt på eksisterende investorer og gründere. Sembcorp vil samtidig gå inn som en global partner for teknologisk samarbeid og distribusjon av Biowater produkter og tjenester. Incitia Ventures forblir største enkeltaksjonær med en eierandel på i overkant av 30%.
 
Storkonsern
Sembcorp er en vesentlig internasjonal industriell aktør, med omsetning på over 50 milliarder kroner, og installasjoner over store deler av verden. Hovedfokus er innen marin, energi og vannbehandling. Investeringen i Biowater kommer med ønske om å styrke sin egen konkurransekraft med nye innovative biologiske renseløsninger for nye og eksisterende prosjekter.
– Denne investeringen vil styrke vår teknologiske evne og befeste vår ledende posisjon i behandlingen av komplekse sammensetninger i industrielt avløpsvann. Som et selskap som er fokusert på innovasjon, prosess og teknologi, er denne investeringen og partnerskapet et viktig skritt i riktig retning. Det gjør oss i stand til å forbedre effektivitet og ytelse av vår virksomhet samt gir oss mulighet til å kontinuerlig tilby innovative og konkurransedyktige løsninger til våre kunder. Dette for å møte deres økende behov for kompleks vannrensing, sier Tang Kin Fei, Konsernsjef, Sembcorp Industri.