Robuste prosessindikatorer for VA som også finner vannlekkasjer

Flow-Teknikk lanserer en ny produktserie med prosessindikatorer fra Fluidwell. D-serien har ett stort utvalg av DIN-panel indikatorer og kontrollere for flow, nivå, trykk og temperatur.

0

 

– Denne har samme enkelhet og brukervennlighet som den tradisjonelle F-serien. Den største fordelen med den nye D-serien er IP67 utførelsen. Direkte spyling i forbindelse med vask av lokaler og vannsøl kan gjøres helt uten hensyn til elektronikken, sier Aleksander Breivik ved firma Flow-Teknikk på Billingstad.
Indikatoren kan leveres med batteri som har inntil 7 års levetid – eller strømtilførsel.  For bakgrunnsbelysningen kan man enkelt definere alarmfunksjon der bakgrunnslyset endres til rødt lys ved gitte betingelser .
 
VA-produkt
Foruten de tradisjonelle prosessinstrumentene for VA har man et rimelig clamp-on flowmeter som er svært aktuelt for VA markedet. For store rør er clamp-on ultralyd svært kostnadseffektivt og spesielt med hensyn på installasjonskostnader. 
– Vi prøver å nå ut til VA markedet med denne, produkttypen er ingen nyhet på markedet, men den nye serien allikevel svært aktuell. Vi har hatt noen store leveranser innen fiskeoppdrett, forteller Breivik. Portabelt clamp-on flowmeter er det også noen kommuner som har kjøpt inn.
– Denne er naturligvis mer kostbar, men svært allsidig og kan f.eks  brukes til å avdekke rørstrekk med vannlekkasjer, avslutter Breivik.