Nytt robust og fleksibelt armatur for kummer

Vulkan Smith lanserer ny fleksibel sluse- og koblingspatent Hawle Combiflex, som kan ha tilsammen 4 uttak. Systemet fungerer som et byggesett og uttak kan enkelt blendes av.

0

Combiflex bygger på en gammel suksess, den velkjente Hawle E2 slusen, som har vært på markedet siden 1998.
– E2 ble kjent som en høykvalitets sluse og ble et verdensprodukt, særlig for dens unike egenskaper, særs innen overflatebehandling, driftssikkerhet og teknologi.
– Den nye modellen bygger på samme teknologi og materialer, men er et helt nytt produkt, vi har store forventninger til Combiflex, sier salgsdirektør for VA-produkter hos Vulkan Smith, Marius Armann Nilo til VAnytt.

Bygges ut
Den viktigste fordelen ved produktet sammenlignet med alternativene er at hvis man bruker en tradisjonell ventil-T i kum må hele armaturet byttes ved behov for et fjerde uttak.
– Hawle Combiflex har alltid 4 uttak, et uttak blendes ved behov for 3. Med andre ord et svært fleksibelt system. Det kan også gjøres endringer på dimensjoner etter første montering. Det er naturligvis kostnadsbesparende og miljøvennlig å gjøre disse eventuelle endringene nede i kum framfor full oppgraving, forklarer Nilo til VAnytt.
Hawle Combiflex betegnes som et revolusjonerende modulært kumarmatur for T-rør og kryss. Combiflex kan benyttes i alle typer kummer og kan leveres ferdig redusert til ønskede dimensjoner.
Combiflex er i utgangspunktet konstruert rundt et kryss i DN 250 eller 300, og DN 300 ventiler med DN 400 flens er under utvikling. På lik linje med andre modulære systemer kan Combiflex graves ned, men til et slikt formål anbefaler Nilo Vulkan Smith Baio systemet.


Eksempet på montasje av Combiflex

Serviceventiler
Combiflex er utstyrt med Zak serviceventiler, som er gjengefrie og korrosjonsfrie. Serviceuttak i Zak 46 inngår i alle ventiler i samtlige størrelser. Alle utganger kan både reduseres og blendes, ned til DN 150. I blindlokket finnes mulighet for gjengefritt Zak 69 uttak, her kan det påkobles Zak T-rør med tilhørende ventiler, og dermed ligger eventuelt vannforsyning til boligenheter klart i systemet.
– Her kan du med andre ord tilpasse armaturet etter ledningsnettets behov, legger Nilo til.
Combiflex har overlegen korrosjonsbestandighet pga den velkjente Hawle epoxyen. Produksjonsmetoden for Epoxy-belegning som Hawle benytter har betegnelsen EWS. Denne metoden tilfredsstiller kravene til den beste korrosjonsbeskyttelse på ventiler og rørdeler. Ved epoxy-belegning gjennomvarmes produktene til 200 grader før de senkes i “epoxy-badet”. Metoden gjør at hele produktet blir epoxy-belagt. Etter belegning blir produktet gnist-testet med 3000 volt og er dermed garantert uten åpne porer elle3r riss. Det ferdige produkt har en glatt overflate med ekstrem høy slagfasthet.