Vann stopper vann: WaterWall installert foran en brannstasjon.

Stanser flom med en vegg av vann

Vulkan Smith introduserer et nytt produkt på markedet for å bekjempe flom. Produktet heter Waterwalls og er spesielt formede beskyttelsesposer som fylles opp med vann fra nærmeste vannkilde, og fungerer som en tykk barriere mot flomvannet.

0

Det kraftige regnværet i vår og høstmånedene de siste årene har skapt et behov for økt flomberedskap. Ofte blir sandsekker og lignende benyttet i kampen mot vannet, noe som er både tungt, tidkrevende og lite holdbart på sikt. Med Waterwalls kan du enkelt bringe flomhindringen til flomstedet og samtidig spare mange arbeidstimer. Tester viser at 60 timers arbeid er nødvendig for å bygge en 100 meter lang vegg av sand. Ved å benytte Waterwalls blir en slik mur bygd på kun 14 timer.
Posene stables sammen for å danne en «høy» vegg som beskytter omgivelsene mot oversvømmelse. Etter bruk kan posene lagres til det er behov for flomsikring ved en annen anledning. Kraftig regnvær krever bedre beredskap mot flom.
 
Sterkt materiale  
Innsiden av Waterwalls posene er produsert av det svært holdbare PES gummi-tekstil materialet. Utsiden er laget av et dobbelt gummibelegg i en EPDM gummi-blanding. Waterwalls er utstyrt med Storz C52 koblinger.  Materialet er så sterkt at kutt og punkteringer ikke vil revne stoffet. På tross av store punkteringer eller lekkasjer vil man ha tid til å tette hullene uten at posen revner.

Gjenbruk er god økonomi
Waterwalls er like økonomisk og brukervennlig som de er enkle å lagre når de ikke trengs. Ved kun å tømme vannet kan Waterwalls-posene pakkes sammen og lagres til neste gang flommen er på ferde. Waterwalls finnes i tre forskjellige typer hvor hver type har fire dimensjoner.
 – Vi har fått flere henvendelser fra kommuner, og regner med at bestillingene vil komme i løpet av vinteren, WaterWalls er i utstrakt bruk i USA, og var med under orkanen Sandy, sier Markedssjef Nina Standahl Godager ved Vulkan Smith.