Fotograf: Hans Wretling

Verdens største takpark fullroses i Malmø

Grønne trender

0
Foruten et bøgendende tak med varierande växtlighet ger takparken en fantastisk utsikt över Öresund och Öresundsbron.

Med följande motivering från Scandinavian Green Roof Association får Steen & Ström Scandinavian Green Roof Award 2013:

Prisen
”Takparken på köpcentret Emporia i Malmö är ett spännande exempel på hur gröna tak kan lyfta våra stadsmiljöer till nya höjder. Den visar upp en imponerande variation av gröna taklösningar som åstadkommits genom ett unikt samarbete mellan leverantörer, byggherre och arkitekter.»
Prisutdelningen kommer äga rum den 19 september kl.10.00 på soldäcket på Emporias takpark. I samband med prisutdelningen kommer takparken att visas upp genom en guidning av bland annat representanter från Steen & Ström och arkitekterna. Prisutdelare är Milan Obradovic; plan- och byggkommunalråd som representerar Malmö Stad som är medlem i Scandinavian Green Roof Association.


Fotograf: Hans Wretling

Grønne tak

Scandinavian Green Roof Association är en ideell förening vars verksamhet är inriktad på att skaffa kunskap och sprida information och inspiration om gröna tak för att förbättra miljön i våra städer. Scandinavian Green Roof samordnar även utbildning och forskning kring gröna tak och gröna fasader. Scandinavian Green Roof driver också verksamheten på Augustenborgs Botaniska Takträdgård. För mer information gå in på www.greenroof.se
– Alltsedan Emporia öppnade i oktober förra året har vi fått mycket uppmärksamhet för vår takpark både i Sverige och internationellt. Detta pris visar också att stora byggnader såsom Emporia kan tillföra ytterligare mervärden förutom det de är byggda för säger Frederik Ekelund, Center Manager på Emporia