Stadig flere ønsker å se innover i røret

rørfornying

0

Tidligere var det kun et fåtall som hadde investert i utstyr for rørinspeksjon, og prisen for en inspeksjon gjorde at man gjerne tenkte seg om både en og to ganger for bestilling. I takt med at en rekke løsninger til overkommelig pris er kommet på markedet ønsker stadig flere rørleggere å tilby inspeksjonstjenester. Flere kommuner handler også inn eget utstyr.
En av de populære utstyrspakkene er trolig Gejos Multi, som ifølge leverandøren også er et av det mest fleksible systemet på markedet.
– Gejos Multi er et system som bygges ut alle veier for å gi den brukeren det verktøyet som trengs, det kan tilpasses alt fra inspeksjon innomhus til stikkledninger og hovedledninger, sier Kim Gaarder, selger og produktekspert ved Vulkan Smith i Sandvika. Gaarder kan fortelle at den typiske kunden er stort sett alle som arbeider med visuell inspeksjon av rør.
 

Økende for kommuner
Trenden er tydelig på at stadig flere bruker denne metoden og dette type utstyr.
– Vi kan si at det er et økende marked fordi også flere kommuner velger å kjøpe inn eget utstyr. Gejos Multi har vært på markedet siden 2011. På tross av kameraets unge alder har ryktet og erfaringene med produktet spredt seg godt i markedet. Vi får derfor en økende grad av henvendelser fra rørinspektører som har hørt positiv omtale av andre i bransjen og ønsker å kjøpe det selv, sier Gaarder, som kan fortelle at man kan komme i gang med en komplett Gejos for en sum litt under 100 000,-
 
Suksess i salg
Markedssjef Nina Godager ved leverandøren, Vulkan Smith, vil ikke gå ut med konkrete salgstall 
– Dette er ikke så enkelt å legge fram, siden dette er mer å regne som en plattform hvor brukeren kjøper moduler etter behov. Det jeg uansett kan si er at Gejos Multi 5,5 har vært en salgssuksess for oss ved at vi har hatt en betydelig vekst i antall stakekameraer solgt i år, sier Godager.
Hun venter at salget vil stige jevnt og trutt. Det er en klar trend at stadig flere undersøker muligheten for å slippe å grave, og heller satser på rørfornying. En annen klar tendens er økning innen bruk av trykkavløp, der man benytter seg av eksisterende ledninger til å legge innvending løsninger.
 
Spesifikasjoner
Gejos Multi 5,5: • 70 meter, 9 mm stakefjær • Tekst og meter i bildet •Opptak/stillbilde i høy DVD kvalitet på USB stikk. • Integrert sonde 512 HZ /33kHz • 12 V batteripakke med 230v/12V tilkobling. • Klargjort for bruk av forskjellige kamerahoder (23mm, 30mm hode, 55mm og 65mm.) • Utskiftbar trommel • 10” monitor lyssverk LCD • Rustfritt stativ med uttrekkbare hjul • Veske for ekstrautstyr • Høydejusterbart håndtak for transport og feste av kontrollboks. 360 0 svingbar for ergonomisk arbeidsstilling • Avtagbar kontrollboks • Joystickstyring av sving- og dreibart kamerahode • Integrert tastatur • Video utgang/inngang • Vekt: 25,8 kg
Kamerahode: • Ø 23, 30, 55og 60mm • Farge kamera 0,02 • Gyromatic • LED lys • Fiks fokus • Vidvinkelobjektiv Ta med 23mm og 30mm under kamerahode.