KLAR FOR FRAMTIDEN: -Utviklingen går i retning av mer handel på nett. Dette markedet skal vi ta en stor del av, sier direktør Frank Olsen i Rørkjøp.

Rørkjøp satser for fullt på netthandel

MER NETTHANDEL

0

De siste årene har det dukket opp flere aktører som selger VVS-materiell billig på nettet. Samtidig tar flere type butikker inn særlig synlig VVS-materiell i sitt sortiment. Bransje- og kanalglidningen gjør at rørleggerne ikke lenger har like stor andel av dette markedet.
– Det er på tide at noen med fagkunnskap og bakgrunn i bransjen tar skikkelig grep for å etablere en trygg nettbutikk innen VVS, sier Frank Olsen, adm. direktør i Rørkjøp.
 
Bestille rørlegger
I motsetning til andre nettbutikker skal Rørkjøps nye satsing også formidle rørleggertjenester. Varene skal kunne kjøpes alene, eller levert av rørlegger.
– Folk har respekt for skadene feil montert utstyr kan føre til og ønsker fagfolk til å gjøre jobben. Vi skal gjøre det enklere for forbruker og bestille fagmessig utført montering ved hjelp av nett butikken, sier han.
Rørkjøps nett av 360 medlemsbedrifter over hele landet sørger for at butikken kan love god service overalt.
– Det er viktig for oss at kundene skal føle seg trygge. Vi skal være garantisten for at folk skal kunne handle trygt og få utførte tjenester, sier Olsen.
 
Merkevarer og godkjente produkter
Bak den nye nettbutikken, Rørkjøp Nett, står et samlet styre i rørleggerkjeden. Butikken blir organisert som et eget datterselskap av Rørkjøp.
– Vi skal kun selge originale merkevarer som er godkjente for norske forhold og knytter til oss partnere i Norge i arbeidet med nettbutikken, sier han.
Olsen påpeker at handelsmønsteret i Norge ligger noen år etter resten av Europa på dette området, og at utviklingen går i retning av mer handel på nett.
– Markedet har endret seg og endrer seg raskt. Vi må bare innse at kundene har større kunnskap om produktene og prisnivå. Det er en virkelighet vi må forholde oss til, sier Olsen.
Rørkjøp skal lansere nettbutikken neste år.
 
OM RØRKJØP:
Rørkjøp er en rørleggerkjede bestående av små og mellomstore bedrifter.
Alle medlemmene er offentlig godkjente rørleggerbedrifter med høy faglig kompetanse og allsidighet innen VVS-bransjen. Kjeden har fokus på høy servicegrad og vektlegger god kommunikasjon og oppfølging. Rørkjøp ble etablert i 1999 og har i dag over 350 medlemmer.