Ny daglig leder for Biotek

Kim David Lid (45) er ansatt som ny daglig leder i BioTek AS f.o.m. 01.11.13. Lid er Siv. Ing. innen automasjon og har mastergrad fra BI innen Økonomi og strategi.

0

Etter lang tjeneste med både storm og stille overlater Arne Hjalmar Knap roret til ny kaptein. Arne Hjalmar har vært med fra starten i 2002, og vil fortsatt være aktiv i selskapet bl.a. gjennom styreverv. På den måten har bedriften fortsatt tilgang til hans lange erfaring og kunnskap om bransjen. Arne er 69 år nå, men har fortsatt mye å bidra med.
Kim David Lid har fagbrev innen automasjon og er Siv. Ing. innen samme fag. Han har også en mastergrad fra BI innen Økonomi og strategi. Kim David har vært ansatt i Brevik Gruppen som senere ble Aker Yards/STX. Der har han mesteparten av tiden vært prosjektleder for flere store prosjekter. De siste årene jobbet  han som daglig leder i samme gruppen.
 Etter en omstilling da hovedkunden, weiferprodusenten Rec, måtte innstille for en tid tilbake, er nå firmaet på god vei opp. De er allerde ni ansatte. Biotek blir fortsatt å finne i sine lokaler i Porsgrunn og er et heleid datterselskap av Sterner as.
Knap forteller at å være eid av Sterner har gitt dem merverdi. De to selskapene samarbeider godt og utfyller hverandre til en fin helhet. tillegg til å levere innen drikkevann og primærrensing er Sterner store på resirkulerte anlegg for fiskeoppdrett. Biotek kan bidra med levering av både biologiske og mekaniske rensetrinn til dette markedet. Sterner har salgskontorer i både Bergen og Leknes i Lofoten som henvender seg til oppdrettere.
BioTek fortsetter også å levere til sine tradisjonelle markedssegmenter innen kommunal sektor og næringsmiddelindustri. De har flere prospekter på gang innen næringsmiddelindustri akkurat nå.
Det gode samarbeidet med Sterner er en styrke for BioTek både kapital- og markedsmessig. Sterner får i retur god prosjektkompetanse fra gjengen i Porsgrunn.