Satser på Norge: Tyske Börger, her med Lars Buer på besøk, markert med ring, har gjennom Lobe planer for Norge.

Lobes mann i Norge

Skandinavisk pumpehus satser på spissprodukt innen slampumping, ved siden av et bredt pumpeutvalg for næringsmiddelindustrien.

0

Det skadinaviske pumpehuset Lobe etablerer seg nå med egen avdeling i Norge, på Røa, og har nylig ansatt Lars Buer som ansvarlig for oppbygging av salgs- og serviceavdelinger i Norge.
Blant flere spennende pumpefabrikater er særlig tyske Börger verdt å merke seg dersom man har med slamhåndtering å gjøre.

– Robust og servicevennlig, og basert på tysk kvalitet og presisjon selvfølgelig, slik er Börger lobepumper, uten å skryte. De står allerede og pumper slam på flere steder her i landet, så vi vet de presterer utenom det vanlige, og nå vil vi ut til flere, sier Buer til VAnytt.

Utholdende og servicevennlig
Selv om Börger ikke er av de rimeligste på markedet er Buer trygg på at driftssikkerhet og enkel service vil slå an.

– Mange kommuner bytter ut pumper før eller siden, og vil gjerne ha flere alternativer. Stadig flere vil ved siden av pris vite hvor mye en slampumpe tåler og trenger. Disse pumpene er av type fortrengsningspumper, konstruert for akkurat denne oppgaven. De tåler mye juling. Jeg kan vise til eksempler, blant anndet et sted der pumper har vært i drift i 12 år uten å mukke, sier Buer til VAnytt.


Enklere blir det ikke: Lobepumper er svært servicevennlige, her under en demonstrasjon.

Lobe er et relativt nytt selskap, men har allerede ekspandert stort på de syv årene man har eksistert. Norge er et interessant market for det danskbaserte pumpehuset, som plukker sine produkter fra hele verden, og dermed er direkte distributør for hele Norden.

– Du finner mye av den samme industrien og tekniske kulturen, de samme anvendelsene og de samme problemstillingene i de tre land. Det skjer mye spennende i Sverige og Danmark, så det blir artig å tilpasse dette til norske kunder, sier Buer, som blant annet har erfaring fra Goodtech, der han var i mer enn 20 år.

Etter et par måneders drift har man god respons i markedet, og ser for seg å ansette enda en person i løpet av året.

For ytterligere informasjon, kontakt Lobe ApS Norge ved Lars Buer på 915 315 40 eller se på www.lobe.dk