Per går fra pumpene

Han har ledet Grundfos i en sterk periode med fremgang og vekst samt vært sentral i forhandlingen av nordiske avtaler, grossistavtaler og avtaler med rørleggerkjeder. Per Frydenberg leverer fra seg et solid stykke arbeid.

0

Per Frydenberg (59), Nordic Area Manager med ansvar for Finland, Sverige og Norge har beslutte å gi seg som øverste leder. Etter 15 år med vekst og utvikling av Grundfos skal nye krefter få slippe til. Nå er Grundfos Norge, Sverige, Finland og Danmark samlet under samme paraply, ledet av Claus Witt.
– Frydenberg etterlater seg en organisasjon godt rustet til å ta fatt veien fremover. Med energieffektive pumper, doseringssystemer for bekjempelse av Legionella infeksjoner og systemer til brannbekjempelse, vil 2014 med sikkerhet medføre nok et spennende år for Grundfos, sier markedssjef i Grundfos, Trine Helbostad.

God bedriftskultur
Flere av selskapets ansatte har vært der i 15 år og mer, og enda flere pumpeeksperter har kontinuerlig kommet til. Med stor takhøyde, felles engasjement for kundene og Grundfos, så er det en sammensveiset gjeng som hver mandag samles til felles mandagsmøte for å oppdatere hverandre og diskutere uken som kommer.
Frydenberg har ledet an Grundfos-kursen og vært sentral i forhandlingen av nordiske avtaler, grossistavtaler og avtaler med rørleggerkjeder. I dag er selskapet bygget på solide og lange relasjoner med mange, store og små aktører i markedet.
 
Satser videre
VA er et område hvor Grundfos har satset sterkt og oppnådd vekst og utvikling de siste årene, dette vil fortsette. På hyttepumpemarkedet vil det også skje mye i året som kommer.
Service segmentet har hatt en formidabel utvikling og utgjør i dag en organisasjon med landsdekkende nettverk.
Hovedkontor i Oslo og 8 regionskontorer sikrer nærhet til kunden. Dette har vært og vil fortsatt være noe av fundamentet i Grundfos. 

Grundfos de siste 15 årene:
·       Omsetningen har økt fra 60 mill. til 300 mill.
·       Antall ansatte har økt med ca. 30 til ca. 80 ansatte
·       Et landsdekkende servicenettverk er etablert
·       Grundfos har etablert 8 regionskontorer i tillegg til hovedkontoret i Oslo
·       En selvgående organisasjon med dyktige medarbeidere
·       En kultur som fokuserer på kunder og fremmer vekst etablert

Om Per Frydenberg:
15 år i Grundfos, administrerende direktør for Grundfos Norge. Styreformann i Grundfos Sverige og Grundfos Finland. Nordic Area Manager, Norge, Sverige og Finland. 3,5 år som adm. dir. for Grundfos Sverige
 
Om Grundfos: Etablert i 1945 med hovedkontor i Bjerringbro. Årlig produseres mer en 16 millioner pumpeenheter. 80 selskaper i mer enn 55 land. Omsetning 24 MRD DKK.