Bybanen ble kåret til årets anlegg under Byggedagene

0
Illustrasjonsfoto av Bybanen i Bergen

Juryen var raus med superlativene under utdelingen, og mente dette var et fremragende, fremtidsrettet og et komplisert byutviklingsprosjekt som er gjennomført på en overbevisende måte. Dette er muliggjort ved et spleiselag mellom stat, fylke, kommune og trafikantene ved bompenger, sa juryleder Arne Skjelle da han leste opp juryens begrunnelsen.

Og juryen hadde mer pent å si om Bybanen;
– En smidig og målrettet byggherreorganisasjon som ved samspillavtaler har evnet å utnytte deltagende parters erfaring og spisskompetanse på en måte som har bidratt til sikker gjennomføring innenfor forutsatte rammer. Prosjektet fremstår som et forbildeprosjekt gjennom god organisering og målrettet fremdrift. Bybanen byggetrinn 2 har en byggesum på ca. 1.350 milliarder kroner og er utført med stor innsats fra flere norske og internasjonale aktører.