Fornøyd med IFAT denne uke: (f.v.)Salgssjef Gaute Fossum og salgsdirektør Roger Sønsteby fra PAM Norge.

Tar spennende nyheter med hjem fra kjempemesse

IFAT

0

PAM Tyskland er en av de store utstillerne ved IFAT og er også en betydelig virksomhet med over 300 ansatte. PAM Tyskland (tidligere Hallberghütte)har egen produksjon av duktile støpejernsrør opp til DN700 og har spesialisert seg på rør med utvendig ZMU-belegg (sementmørtel) og utvendig PE-belegg; også for det norske markedet.

– Vi hadde gleden av å ta imot en rekke norske besøkende på den store standen til PAM Tyskland og det er gledelig å se den store interessen for støpejern hos norske kommuner og vannverk, sier salgsdirektør Roger Sønsteby, som sammen med salgssjef Gaute Fossum og markedssjef Håkon Killerud fra PAM Norge var på plass i München.
 
Oppgradering av belegg
En nyhet av året er PAM Natural-rør med BioZinalium coating, som er en videreutvikling av nåværende Zinalium-coating.
– Dette er en oppgradering av vår tidligere korrosjonsbeskyttelse og har til hensikt å gi ytterligere sikkerhet mot såkalt bio-korrosjon forårsaket av organisk materiale. Rørene oppfyller naturligvis fortsatt gjeldende standard for vannforsyning; NS-EN 545:2010. Disse rørene er faktisk allerede i bruk i Norge og har et stort potensiale for det norske markedet, sier markedssjef for PAM Norge Håkon Killerud til VAnytt.

Smartpipe & Geoflex
Et annet konsept som ble presentert under messen er PAM Smartpipe, som er en løsning for lekkasjeovervåking av kritiske rørledninger, her snakker man typisk om overføringsledninger eller rørledninger i mer industrielle applikasjoner. Her vil ledningseier få melding om eventuelle lekkasjer og tiltak kan iverksettes på et tidlig stadie.
Den tredje nyheten, som om ikke lenge vil bli presentert nærmere i Norge, er PAM Geoflex – en genial løsning som ivaretar behovet for fleksibilitet knyttet til fastpunkter; f.eks. kummer.
– IFAT er definitivt en høyaktuell møteplass med stor spennvidde, og ekstra hyggelig med den “norske paviljongen”, sier Håkon Killerud til VAnytt.