- Vi er stolte over å være Norges lengstlevende grossist, sier Bård Samstad, adm. direktør ved Heidenreich til VAnytt.

Heidenreich markerer 110 års bursdag i dag

Norges eldste grossist

0

– Det er med stolthet vi kan feire 110 år 13. mai 2014. Vi er stolte over å ha bidratt til en utvikling i det norske markedet, og deltatt i en utvikling til det beste for Norges befolkning. Og vi er stolte over å være Norges lengstlevende grossist, sier Bård Samstad, adm. direktør ved Heidenreich til VAnytt.

I gamle Christiania
Heidenreich ble grunnlagt i 1904, som et rørhandels- og installasjonsfirma i Christiania, under navnet Heidenreich & Co. Ltd.
Firmaets grunnlegger var Sverre Lie Heidenreich. I 1927 ble rørleggerbedriften utskilt som eget firma, under navnet «Oslo Rørleggerbedrift A/S», senere «Oras AS».  Selve rørhandelen/grossisten, fortsatte under navnet A/S Heidenreich.
Selskapets første «ekspansjon» var etableringen av Trondheim Rør i 1964. Etter få år fulgte avdelingen i Skien og deretter ble det avdelinger over hele landet. Etter en omstrukturering i 1988 fremsto AS Heidenreich og Trondheim Rør AS, og fra år 2000 Alfred K. Grevstad AS, som søsterselskap eid av Heidenreich Holding AS. Grossitdelen av firmaet Albert E. Olsen ble innlemmet i selskapet i 2003, og Heidenreich ble med dette det man kan kalle landsdekkende.
– Det har vært en spennende reise for Heidenreich i disse årene, og det er mye historie som ligger i vår organisasjon. Og det er mange dyktige personer som har vært med å bygge Heidenreich opp til det vi står for i dag. Og vi har hver eneste dag mange dyktige ansatte som står på for å hjelpe og serve våre gode kunder. Ansatte som fortsetter å bygge Heidenreich for fremtiden, sier Bård Samstad.
 
[bildel]2014/20/z587624pfa[/bildel]
Eksempel på reklameplakat fra Heidenreichs lange historie

Landsdekkende og offensiv
Dagens VVS- og VA-grossist, Heidenreich AS, består i dag av 37 avdelinger, fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Nytt sentrallager på ble bygget på Skedsmo i 2002. Dette lageret ble en så stor suksess distribusjonsmessig, at man måtte bygge det ut med ytterligere 5000 m2. Det «nye» lageret, på 12.000 m2, sto ferdig i januar 2007 og sender varer til Heidenreich avdelinger over hele landet. 
– Vi vil få takke alle våre gode kunder og samarbeidspartnere for at dere lar oss jobbe sammen med dere, og at dere sørger for at vi utvikler oss. Vi ser frem til en fortsatt spennende reise videre fremover. Vi vil også takke alle våre dyktige ansatte som sørger for at vi har et Heidenreich som vi er stolte av å jobbe i. Hver dag, sier Bård Samstad.

Selve dagen markeres ved alle avdelinger med jubileumsservering og gode kampanjepriser.