Markedssjef Rune Nøstvold i Xylem kan nå presentere to nye våtløpere/sirkulasjonspumper i ecocirc serienpå det norske markedet.

Xylem lanserer nye energieffektive våtløpere-sirkulasjonspumper

Xylem som er mest kjent for sine Flygt pumper innen VA og industri, lanserer nå de nye våtløpere/sirkulasjonspumpene Lowara ecocirc XL og ecocirc XLplus. Pumpene kommer med en rekke kontrollmuligheter som standard, som proporsjonal trykk, konstant trykk eller konstant kurve.

0

Flygt var i 1933 de første på VVS markedet med sine vertikale  pumper for sirkulasjon og i1947 kom Flygt med verdens første nedsenkbare pumpe som var starten på en lang historie som markedsleder rundt om i verden.

Med utvidelse av produktspekteret sirkulasjon/våtløpere vil Xylem nå bli totalleverandør av pumper til et hvilket som helst bygg. Både utvendig og innvendig uansett hva som skal pumpes, skriver selskapet i en pressemelding.

– De nye effektive sirkulasjonspumpene har blitt designet spesielt for applikasjoner som varmesystemer, kjølesystemer, varmtvannssystemer, solsystemer og geotermiske systemer. De minste 100 watts modellene har den unike Anti-Blokk-teknologi som allerede eksisterer i den gamle ecocirc serien, uttaler Rune Nøstvold, markedssjef i Xylem.
– Denne teknologien reduserer pumpestopp og vedlikeholdskostnader, siden den helt skiller pumpet væskestrøm fra den magnetiske delen, noe som betyr at pumpen  aldri er utsatt for blokkeringer fra magnetitt eller slam. De større modellene utnytter en hermetisert motordesign med filtre.
Utvalget består av DN 25 til DN 100, modeller i enkle , doble og med pumpehus i  bronse.

I tillegg sørger en » automatisk nattsenking «- modus, for at sirkulasjonspumpen reduserer sitt driftsnivå til et minimum når man ikke trenger den, og dermed en ytterligere reduksjon i energiforbruk og kostnader.

Saken fortsetter under bildet:

Lowara ecocirc XL og XLplus kommer med en rekke kontrollmuligheter som standard, som proporsjonal trykk, konstant trykk eller konstant kurve.

– Alle innstillinger kan enkelt kontrolleres eksternt via en valgfri wifi modul som laptop , nettbrett eller smarttelefon . En egen App er ikke nødvendig, da alle data kan nåes gjennom en standard nettleser installert på den wifi-aktiverte enheten. Den holder brukeren informert om nøkkelinformasjon som f.eks. drifts eller feil modus , flytkontroll og settpunkt  samt informasjon om historiske pumpedata, fortsetter Nøstvold.

– For å følge opp suksessen med ecocirc , ønsket vi å utvikle en sirkulasjonspumpe for kommersielle prosjekter som kan møte varme-og kjølebehov på tvers av et bredt spekter av applikasjoner, men likevel opprettholde den verdien og energieffektivitet  vi har lært oss å kjenne med ecocirc serien . » Vår ecocirc XL gir klare energieffektive muligheter , Den er svært enkel å installere, starte og bruke . Med denne «state -of -the art» høyeffektive pumpen  har vi redusert kompleksiteten for brukeren til et nytt minimum, avslutter Nøstvold