Spansk drikkevann på tilbud i Norge

Rema 1000 selger drikkevann som er fraktet helt fra Spania. Den som kjøper en femliter med «Bare rent vann» får vann som har reist flere hundre mil.

0

Det er Grans Bryggeri som leverer dunkene med vann til Rema 1000, og siden påske har det blitt tappet i Spania, melder Adressa.no.

Og administrerende direktør Morten Gran sier til avisa at han skjønner at det stilles spørsmål om det langreiste drikkevannet.
Han forklarer at de ikke kunne tappe vannet på femliterskanner i Norge fordi de ikke har utstyr til det, da ble løsningen å benytte en leverandør i Spania. Halvannenliter-flaskene med vann tappes i Norge.

Les også: Selger flaskevann fra Fiji

Gran kan ikke svare på om det er en billigere løsning å tappe det i Spania og frakte det til Norge, enn det ville være å tappe det her.
– Det sier seg selv at det blir transportkostnader når det er så langt unna, men også i Norge kan det bli dyr transport hvis vannet tappes i ytterkantene. Jeg tror imidlertid det er mulig å finne en konkurransedyktig løsning til dette i Norge, sier bryggeri-direktøren til Adressa.no.
Både bryggeriet og Rema 1000 påpeker at dette er en midlertidig løsning.

Kilde ABC -nyheter