Feirer ansiktsløft med vann i sentrum

Gjøvik feirer at en lang økt med byfornyelse er ferdig. Det bilr storslagen byfest omkring elva den 6. september. Gratis marsipankake og samling ved elva.

0

Det blir utvilsomt mye moro for folket når Gjøvik markerer åpningen av «Kulturtrappa» og en rekke andre arbeider som har skapt nye rammer omkring vann i sentrum.

Sentrum i sentrum
I løpet av de siste fire-fem årene er det investert over 200 millioner kroner i ulike fasiliteter i sentrum. Et tydelig signal til omverdenen er det bygget en innbydende trapp av granitt ned mot Hunselva. Den har fått navnet kulturtrappa og ligger ved inngangen til kulturhus og hotell.  
Arbeidet med Skysstasjonen og Jernbaneparken har kostet 90 millioner kroner. Omgjøringen av Strandgata kommer på ca 16 millioner kroner, mens Kulturtrappa har havnet 12 millioner kroner. Fra tidligere var kulturhuset og den nye gågata ferdig.
Graving i sentrum har ført til irritasjon og tapt omsetning. Nå er imidelertid ansiktsløftningen i sentrum, og kommunen feirer at mange års strabaser er ferdig.


Pent arbeid: Omkring Kulturtrappa blir det party med nachspiel og utendørskino.

Grilling og fest
Programmet inneholder gratis marsipankake  og kunstaktiviteter for barn i alle aldre i regi Kulturskolen og rebusløype med «skulpturjakt» i byen.
Klokka 16.00 skal store fellesgriller tennes slik at folk kan grille medbrakt mat i Jernbaneparken, og det blir skateshow, før scena i Jernbaneparken åpnes. Blant annet skal Sondre Lerche underholde.
Ved midnatt blir det «nachspiel» langs Kulturtrappa med visning av film på et stort lerret montert på vegg på motsatt side av elva.
– Tiden er nå inne for å minne hverandre på hva vi har fått til, vise hva de nye områdene kan brukes til og skape ny giv og forståelse for det langsiktige arbeidet med å gjøre Gjøvik til et enda bedre sted å bo, leve og arbeide, skriver rådmann Magnus Mathisen og kultursjef Arne Moen i saksframlegget til formannskapet.