Et nytt selvregulerende akslingsprinsipp gjør at pumpene ikke bruker mer luft (energi) enn nødvendig.

Ny energisparefunksjon på luftdrevne membranpumper

Wilden pumper kommer med nytt akslingsprinsipp som justerer seg automatisk etter drift. Resultatet er lavere energiforbruk, fordi pumpen aldri tilføres mer luft enn nødvendig, samtidig som kapasiteten opprettholdes.

0

Wilden trykkluftdrevne membranpumper er velkjent innen en rekke VA-anvendelser, der pumpetypen benyttes til transport og dosering av en rekke ulike løsninger og medier, som flokkuleringsmiddel, suspensjoner, kjemikalier, reaksjonsmiddel, slurrier, sump, osv.

– Fordelen med disse pumpene er at de er veldig robuste og slitesterke, de tåler tørrkjøring, kan gå mot stengte ventiler, de er selv sugende og tåler store partikler og grove medier. Det trenger heller ikke smurt luft, sier produktsjef Jarle Fosse Refsdal ved AxFlow til VAnytt. 


Wilden trykkluftdrevne membranpumper er velkjent innen en rekke VA-anvendelser.


Mindre energi
Med et et nytt akslings- og energispare-prinsipp kalt 
Pro-Flo SHIFT-teknologi setter Wilden en helt ny standard for dobbeltvirkende membranpumper når det gjelder luftforbruk og dermed senkes kostnadene dramatisk.
– Energiforbruket for drift at denne type pumper er direkte proporsjonalt med luftforbruket, forteller Refsdal.

Den patenterte Pro-Flo SHIFT-akselen justerer seg automatisk etter varierende driftsforhold, dermed går energiforbruket ned fordi pumpen aldri tilføres mer luft enn nødvendig, samtidig som ytelsen opprettholdes.


Wilden pumper kommer med nytt akslingsprinsipp som justerer seg automatisk etter drift. 

Smart å bytte
Med opptil 60 % luftbesparelse i forhold til konkurrerende pumper vil en innstallering av Wildens Pro-Flo SHIFT ikke bare gi en betydelig kostnadsbesparelse og rask ROI, men også bidra til et redusert karbonfotavtrykk for et bedre miljø. Energibesparing kan forbedres betraktelig og 

dersom man ser på energikostnader så vil våre kunder veldig raskt regne seg fram til at at innkjøpskostnaden og innstalleringen av et nytt pumpesystem bare er en liten del av driftskostnadene i løpet av pumpens levetid.

Fler priser
Pro-Flo SHIFT designet har allerede vunnet en rekke priser, som f.eks. Breakthrough Product of the Year i Processing Magazine og Innovation Award 2014 i Flow Control Magazine.
– Pro-Flo SHIFT er rett og slett den største produktutviklingen av luftdrevne membranpumper siden disse ble funnet opp av Jim Wilden for snart 60 år siden, sier Refsdal.
Pumpene er beregnet for kapasitet opptil 1200 l/min, trykk opptil 8,6 bar (17,24bar i høytrykks versjon) og temperaturer opp til 175°C