Slik så den første pumpen ut. Den ble av bønder døpt grisen på grunn av sin form. Kjært barn har mange navn. Bak, bildet av grunnleggeren, Poul Due Jensen.

En global pumpegigant feirer en fantastisk framgang

Grundfos 70 år

0

På slutten av andre verdenskrig var det en ung mann i Bjerringbro i Danmark som drømte å bli selvstendig næringsdrivende. Dette til tross for at landet var i en situasjon hvor man manglet varer og var styrt av rasjonering.  
Den unge mannen var Poul Due Jensen og det var han som i 1945 startet Grundfos og samme år utviklet den første pumpen.    
Poul Due Jensens visjon ble å hjelpe andre med bedre pumper.


Innovasjoner: Det tok ikke mange år før den samme pumpen så slik ut.

Norge i -49
I dag er Grundfos et selskap lokalisert i alle verdensdeler, og hvordan verdiene man jobber etter og stolthet til de produktene man leverer til markedet er forankret i de ansatte, det er det helt spesiell følelse å være en del av.
– Når Grundfos denne uke feirer 70 års jubileum, er historien til selskapet helt klart noe av det vi retter fokus på, forteller administrerende direktør i Grundfos Norge Truls Lystang. 

-At den første pumpen som ble eksportert fra Danmark gikk til Norge i 1949 er jo også en kuriositet, fortsetter Lystang.  
Grundfos pumper har vært på det norske markedet siden 1949 og vi står spesielt sterkt innenfor VVS markedet og er en klar markedsleder på sirkulasjonspumper. 


En moderne sirkulasjonspumpe, Magna 3, demonstreres av Paal Moen

Hele jordkloden
Når Grundfos denne uke feirer 70 års jubileum, er historien til selskapet helt klart noe man retter fokus på. 
– Selskapets historie frem til i dag er lang, begivenhetsrik og unik. Fra den første bestillingen ble gjort i 1945 av en lokal bonde i Danmark, til Grundfos i dag bidrar til forbedret livskvalitet for nær 1/7 av jordens befolkning ved å gjøre rent vann tilgjengelig for millioner av mennesker hver dag, er noe av det vi er veldig stolte av.


Administrerende direktør i Grundfos Norge Truls Lystang. 

I utvikling
Lystang forteller videre at den norske salgsorganisasjonen siden januar har jobbet med å implementere strategiske beslutninger og organisatoriske endringer. 


– For å øke tilgjengeligheten for kundene våre er vi i en prosess hvor vi blant annet etablerer et kundesenter hvor vi samler høy fagkompetanse. 
-Før sommeren flytter vi dessuten inn i helt nye lokaler i Oslo, med de tilpasninger som gjør at vi skal kunne serve kundene våre på en enda bedre måte både på salg og service. Det er noe vi ser veldig frem til avslutter Truls Lystang.

Grundfos historie:
1945 Poul Due Jensen (født i 1912) utvikler den første pumpen
1949 Første eksport går til Norge
1952 Centrifugalpumpeteknologien introduseres med den første CR pumpen
1959 Den første sirkulasjonspumpen introduseres
1960 Det første datterselskapet grunnlegges i Wahlstedt, Tyskland
1967 Første SP-pumpe introduseres
1977 Poul Due Jensen går bort og en ny generasjon tar over
1982 Den soldrevne SP-pumpen lanseres
1984 Grundfos kommer på markedet med KP pumpen
1991 Verdens første pumpe med innebygget frekvensomformer
2009 Grundfos Lifeline lanseres (Grundfos program som sørger for rent vann i utviklingsland)