Pionerer innen gatevarme, f.v. Mihai Morosan, Ciocan Costel, Tor Egil Sandvoll, Pål Erlandsen og Stein Inge Oldervik. Fotograf: Lena Sørensen.

Handelspark i Finnsnes får gatevarme bygget på ny måte

Mens andre har vært på sommerferie og nytt late dager, har Finnsnes Rør & Elektro AS hatt sin fulle hyre med å etablere ca. 4.700 m² gatevarmeanlegg rundt den nye handelsparken i Finnsnes.

0

– Hele parkeringsarealet og uteserveringen til den ene restauranten skal ha gatevarme og tilknyttes fjernvarmen som skal bygges ut i området, sier Kjell Agnar Karlsen, prosjektleder i Finnsnes Rør & Elektro AS.

Ingen fordelerkummer
– Dette har vært et spennende prosjekt å få være en del av, og vi har laget en fordelerløsning i blue pipe slik at det ikke er noen fordelerkummer på området. Løsningen er tegnet og beregnet sammen med vår leverandør Aquatherm. Totalt er det lagt ned 385 meter med blue pipe SDR 17,6 som rørleggerne har sveiset sammen på plassen, og ca. 20 000 meter med gatevarmerør, sier en engasjert Arne Jeksrud, produktsjef i Armaturjonsson.

Klar for nye grep
Teknisk sjef i Armaturjonsson AS, Thorn Fredrik Hemsen, synes det er spesielt moro når rørleggere tenker litt utenfor boksen, og velger å utføre et anlegg på en utradisjonell måte. Finnsnes Rør & Elektro AS hadde ikke brukt disse rørene før, men tok utfordringen på strak arm og var i gang med full produksjon etter de var kurset i speilsveising av PP-R-rørene, forteller Hemsen videre.
Alt har gått etter planen, og vi har produsert i henhold til oppsatt fremdriftsplan. Nå gjenstår trykkprøving av alle sløyfene før igjenfylling og asfaltering av parkeringsarealene, avslutter rørleggerbas på prosjektet, Tor-Eigil Sandvold, fra Finnsnes rør & elektro AS.