Pipelife Norge vil lage større rør i polypropylen

Pipelifes i Surnadal bygger ny produksjonslinje for store dobbelveggede rør for spillvann og overvann. Produksjonslinjen blir installert i 2016, og første ordre antas å bli ekspedert i februar/ mars.

0

Investeringen blir en utvidelse av et produktsystem som første gang ble introdusert i 1992; Pragma™ i dimensjonsområdet 110 mm – 630 mm. 
Den nye produksjonslinjen vil produsere dobbelveggede rør i ringstivhetsklasse SN 8 med diameter opp til 1400 mm i plastmaterialet polypropylen. 

Infra dobbeltvegg
Pragma Infra er et tilsvarende komplett rørsystem som Pragma – men etter den innvendige dimensjonsserien (DN/ID). Pragma Infra er allerede tilgjengelig fra 300 mm til 1000 mm og på senvinteren også i 1200 mm og 1400 mm. Dette er i større grad et rørsystem for bruk innenfor veg, bane og landbruk – og ellers der store vannmengder skal transporteres. Både Pragma og Pragma Infra opp til 1200 mm er produsert og sertifisert i henhold til NS-EN 13476-3 med Nordic Poly Mark som kvalitetsmerke. 1400 mm er inntil videre ikke omfattet i produktstandarden, men Pipelife lover å finne en løsning på dette.
De store rørene vil bli levert i flere lengder fra 3 til 12 meter for enkelt å kunne tilpasses ulike behov – for eksempel som stikkrenner under vei og bane.  

Transport og logistikk
Med denne satsingen ser Pipelife for seg en styrket vekst og økt bemanning.  Plasseringen «midt i Norge» er fordelaktig for store rør som er krevende produkter med tanke på logistikk.  Transport vil derfor skje med både bil og båt. Spesielt vil båttransport være miljø- og kostnadsmessig gunstig i forhold til veiprosjekter langs Norges langstrakte kyst. 
– Vi er i en bransje der det satses på nytenkning og vi er sikre på at vann og avløp vil få et økt fokus i årene framover både i Norge og ellers i Europa, forteller Larsen. Fabrikken i Surnadal vil også supplere andre Pipelifeselskaper i Nord-Europa med rør og rørdeler i de største dimensjonene.

Fakta: Pipelife Norge AS har 170 ansatte – hvorav 100 ved Fabrikken i Surnadal – og omsetter årlig for 900 millioner kr.
Pipelife Norge AS er en del av Pipelife-konsernet, en av verdens ledende produsenter av plastrørsystemer. Pipelife er etablert i 26 land med hele 26 fabrikker og 2700 ansatte. Målet er å levere plastrørsystemer av høy kvalitet til konkurransedyktige priser fra en produsent som leder den teknologiske utviklingen i bransjen.