Bilde: Finn N. Bangsund, Eli Kari Gjengedal og Jan Hytten ser fram til den store VA-dagen. Foto Runar Daler

Eli-Kari skal ta for seg det ville og det våte året

2015 var et år med stort fokus på VA-sektoren. På Arctic Entrepreneur 20. januar vil mye av dette bli presentert. Blant andre kommer Eli-Kari Gjengedal til å fortelle om klimaendringene og utfordringene.

0

2015 var nok et år i rekken med store utfordringer, men også med milepeler innen VA-sektoren. På Arctic Entrepreneur 20. januar vil disse bli presentert.  

– Hvordan må veier og annen infrastruktur bygges i fremtiden for å kunne håndtere et våtere og mer ekstremt klima? 
Jan Stenersen fra Overvannsutvalget informerer om foreslåtte overvannstiltak som vil medføre flere oppdrag for anleggsentreprenører.


Jan Stenersen på en sjelden dag uten overvannsutfordringer, han kommer til å fortelle om hvordan man hanskes med utfordringene i nord.

– Endelig en VA-godkjenning for VA- entreprenører? Fra 1. januar er VA et eget godkjenningsområde i den sentrale godkjenningen. Steinar Fretheim fra Direktoratet for Byggkvalitet vil informere om hva som kreves for å få og ha en slik godkjenning.

– Ny sektorlov i sikte? Cecilie Brein-Karlsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, informerer om arbeidet.

Ordstyrer Eli-Kari Gjengedal vil fortelle om den siste utviklingen innen klimaendringene og vise hva de medfører av utfordringer.

Arctic Entreprenør kan du møte både beslutningstakere i bransjen, fra det offentlige og private, og leverandører av utstyr og teknologi til VA-sektoren. 

Hele arrangementet, utstilling, fagseminarer og kveldsunderholdning, vil foregå i The Qube ved Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardemoen 19. – 21. januar.