Årets sommerstudenter sammen med administrerende direktør Bård Benum

Studenter klare for sommerjobb hos Powel

Hvert år søker Powel etter studenter til sommerprogrammet ved hovedkontoret i Trondheim. Programmet oppfordrer studenter fra ulike studieretninger og årstrinn å søke, og nylig landet årets studenter.

0

Powel har et nært samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner og et aktivt rekrutteringsprogram. Administrerende direktør Bård Benum trekker frem nettopp sommerjobbprogrammet som noe av det viktigste vi gjør i forhold til rekruttering. Flere ansatte i Powel hadde sitt første møte med bedriften nettopp gjennom en sommerjobb.

– Gjennom denne sommeren kan dere forvente å jobbe på ordentlige prosjekter, lære noe om forretningsverdenen, jobbe hardt og ha det morsomt. Fremfor alt kan dere virkelig bidra til innovasjon i Powel, så vi oppfordrer dere til å dele ideene deres med oss, sa Benum til studentene på dag én.

Som i årene før er det en mangfoldig gruppe. Av 110 søknader ble 19 studenter tilbudt sommerjobb; ni kvinner og ti menn. De kommer fra forskjellige studieretninger og års trinn, her er industriell økonomi, kybernetikk og robotikk, nanoteknologi, energi og miljø, industriell design med flere retninger representert. De fleste fra Norge, én har tatt ferden fra Spania og flere har hatt sommerjobb med oss tidligere.

– Studentene er delt opp i seks grupper som skal jobbe med viktige prosjekter innenfor henholdsvis de forretningsområdene Powel jobber mot. Her skal de jobbe med reelle problemstillinger som potensielt vil ha stor nytteverdi for oss i etterkant av prosjektet, sier Katrine Kavli Sivertzen, HR konsulent og ansvarlig for gjennomføringen av programmet.

Studentene jobber på følgende prosjekter:
Prosjektplanlegging og produksjonsoppfølging i anleggssektoren
Energispillet – smarte forbrukere av strøm i en kompleks verdikjede for energitjenester
Termisk topologi
Powel Water strategi frem mot 2020
Innovasjon innenfor kraftbransjen
Smarte nett: Nye forutsetninger – nye muligheter