Sjøbodkvartalet i Tønsberg. Foto: studievalg.no i Tønsberg

Kloakklekkasje i Tønsberg

Det har oppstått en kloakklekkasje ved Byfjorden i Tønsberg. Lekkasjen er sporet til nedre bydel i Sjøbodkvartalet. Kommunen fraråder derfor folk å bade fra Brygga i Tønsberg, gjestehavna, og muligens Smørberg og andre plasser i området.

0

Det skriver Tønsberg Blad mandag formiddag.

– Vi har et brudd i et ledningsnett i nedre bydel i Sjøbodkvartalet ved Havariet. Det betyr at kloakk fra, Sjøbodkvartalet og omegn går rett ut i Byfjorden. Det er ikke noe særlig, sier informasjonssjef Jan Petter Bergan i Tønsberg kommune til Tønsberg Blad.

Det er foreløpig uvisst hvor mye kloakk som renner ut, og hvor lang tid det tar å rette opp i lekkasjen. Riksantikvaren deltar i reparasjonen, som blant annet dreier seg om graving på stedet.

– Kommunelegen, Miljørettet helsevern og fylkesmannen varsles. Miljørettet helsevern vil foreta vannmåling i dag eller i morgen. Vi sier selvfølgelig ifra når det er trygt å bade igjen, sier Bergan til Tønsberg Blad.