Rørlegger Henning Marcussen på oppdrag

Ti år fri for drittlukt

Dårlig lukt kan oppstå både her og der. Rørlegger Henning Marcussen på Nøtterøy har nesten uansett årsak en løsning på problemet. Enkel montering og lang levetid har gjort Odørfellen uunnværlig.

0

Rørleggerfirma Thorsen & Marcussen AS på Nøtterøy er en typisk representant for et lokalt tradisjonsrikt rørleggerfirma. Man har opparbeidet mange trofaste kunder i hytter og hus i skjærgården ved Nøtterøy.
– Vi har veldig mye kunder på sommerhus og hytter. Vi gjør det meste, men jobber mye med avløpssystemer. Vi monterer både enkelt avløpsrenseanlegg(minirenseanlegg) og bygger nett for trykkavløp, alt etter hva kundene vil ha, forteller Henning Marcussen til VANytt.

Daglig i båt
Å være rørlegger ved kysten er ikke som i byen. Det forekommer nesten ikke en dag at Marcussens tropper ikke bruker båt for å betjene kystfolk og sommergjester. Nå om høsten er det fast rutine i å stenge ned ca 300 hytters VA-anlegg og tappe ned for vinterdvalen.
– Det er stille her ute nå, et vakkert landskap, det er jo bonus med å jobbe på kysten. Selv om det kan være fine dager om sommeren er det også mange dager i slaps og uvær, men det er en jobb, og vi må tørne ut uansett, sier Henning.
For Hennings del har det vært tredve år med virke i samme distrikt og det er et variert og spennende yrke. Firmaet teller pr dato 8 ansatte.

Sommerens dufter
Siden tidenes morgen har dårlig lukt vært et tema som ofte kommer opp. I septiktanker og pumpestasjoner som inneholder kloakk skal det ikke mange gradene til før bakteriene begynner å kose seg og produsere gasser. Da gjelder det å finne løsninger på lukt-problemet så det ikke tar sommeridyllen fra folk.
– Kloakk lukter jo som kjent dritt, og i alle typer avløpsanlegg er det en lufteanordning. Ofte er det et langt rør til værs som skal tynne ut duftende, men det er ganske vanlig at duftene havner på feil sted. Når du er rørlegger kommer spørsmålet ofte opp. Da er det flott at man kan trylle fram et produkt som dette fra hyllene, sier Henning, og referer til Odørfellen fra Wallax, som han har montert mange av opp gjennom årene.

Odørfellen 

Enkel montasje

Da Henning ble presentert for Odørfella for første gang, var han i tvil om at noe så enkelt og hendig kunne løse et så belastende problem, men hans mistanker ble gjort til positiv erfaring, om igjen og om igjen.
– Jeg kjenner til Odørfeller vi har satt på som har stått på samme sted i 1o år, og fortsatt holder luften fri for sjenerende dufter. Jeg har tilsammen montert flere hundre Odørfeller og har til dags dato aldri opplevd en misfornøyd kunde, så jeg nøler ikke med å anbefale dette produktet til andre, sier Henning.
Odørfellen inneholder et filtermateriale med aktivt kull, som tar opp sjenerende lukt og har en kobling som gjør at den passer til standard rødimensjoner, 50, 75 og 110 mm.