Birger Solberg ny CEO i Cappelen Holding og Ulefos Holding

Den 1. september i år tiltrådte Birger Solberg stillingen som konsernsjef i Cappelen Holding og Ulefos Holding. Samtidig gikk tidligere konsernsjef Egil Stokken inn i styret i Cappelen Holding.

0

Solberg er 56 år, gift og har tre voksne barn. Han er utdannet maskiningeniør ved NTNU i Trondheim. Solberg jobbet i 11 år for FESIL, blant annet ved å bygge et silisiumsmelteverk i Brasil, som fabrikksjef ved Lilleby ferrosilisiumverk og som markedsdirektør for FESIL.

Videre har han innehatt ulike stillinger i det globale industrimineralselskapet Sibelco, senest som konsernsjef i Sibelco Nordic. Fra 2011 til 2015 var han ansvarlig for Sibelco’s virksomhet i Norden og Øst-Europa. Solberg har sittet i styret til Cappelen Holding i 2 år, før han ble ansatt i stillingen som konsernets øverste leder.

Solberg skal lede et konsern som blant annet består av tre produksjonsbedrifter og fire nordiske salgsselskaper. Salgsselskapene er Ulefos i Norge, Sverige, Danmark og Finland, mens de produserende enhetene er gategodsprodusentene Ulefos Jernværk på Ulefoss og Ulefos Niemisen Valimo i Finland, samt ventilprodusenten Ulefos Esco på Kongsberg.

– Vårt hovedfokus vil være å befeste vår ledende posisjon innen gategods og VA-produkter i det nordiske markedet. Gjennom å utnytte vår erfaring og kompetanse skal vi fortsette å utvikle oss og vokse innenfor våre definerte segmenter, sier Birger Solberg.