Anne Dahl Øiseth, salgsdirektør i Onninen

Onninen skal satse på velferdspakker

Som en del av Onninens satsing på velferdsteknologi lanseres nå nye pakker og løsninger innen smarthus- og velferdsteknologi på nett.

0

Onninen jobber kontinuerlig med utvikling av konseptet smarthus og velferdsteknologi og denne uken lanseres de første pakkeløsningene på nettbutikken onnshop.no.

– Nå gjør vi det enda enklere for våre partnere å komme i dialog med sine kunder, enten det er sluttbruker i privatmarkedet, kommuner, institusjoner, byggherrer eller andre, sier Anne Dahl Øiseth, salgsdirektør i Onninen. 

Onninen har hatt mange kommuner og installatører på besøk i velferdshuset vårt på Berger, og det å få vist frem løsninger og konsepter er alfa og omega, både for brukerne og installatøren. Basert på dagens krav og anbefalinger, blant annet fra helsedirektoratet, kan Onninen i samarbeid med leverandører tilfredsstille og imøtekomme ønskene.

Å tilpasse boligen til livsløpsstandard er også et viktig aspekt. Dette vil medføre at ved enkle installasjoner av smarthus og/eller velferdsteknologi, kan man kunne tilpasse boligen allerede fra start slik at man skal kunne bli boende i sin egen bolig gjennom store deler av livet.

– Dette er et av flere virkemidler vi ønsker å fokusere på fremover for å ufarliggjøre begrepet samt gjøre det enda enklere for våre kunder å selge inn konsepter og løsninger rundt velferdsteknologi. Det viktigste vi gjøre fremover er å gjøre teknologien tilgjengelig for flere og fortelle at dette både er enkelt og gir store besparelser, sier Anne Dahl Øiseth. 

Det er fremdeles mye usikkerhet rundt velferdsteknologi og som en stor aktør i elektromarkedet ønsker vi å ta et samfunnsansvar og finne de beste løsningene basert på brukerens behov. Teknologien er velkjent og sikker og i samarbeid med våre partnere og leverandører besitter vi svært mye kompetanse vi nå ønsker å bruke ut i markedet.

– Vi utvikler nå fortløpende materiell som våre partnere skal nyte godt av slik at de kan ta en posisjon i markedet innen smarthus og velferdsteknologi, avslutter Anne Dahl Øiseth.

Fakta om Onninen, Byggmakker og Kesko: Onninen er blant de ledende selskapene innen produkter og tjenester knyttet til elektro- og VVS/VA i Skandinavia og Baltikum. Selskapet spesialiserer seg innenfor forretningsmarkedet og har omlag 150 enheter og 3100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de Baltiske Landene. Selskapet omsatte i 2015 for €1,5 milliarder og i Norge for 2,3 mrd NOK. 
Kesko, som er eier av Onninen, er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Rautia, Senukai og OMA. Selskapet opererer innen byggevarebransjen i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland. Kesko