Fikk lære mer om muligheter med PE i VA

For å kunne yte bedre hjelp til kundene var flere av Onninens VA-folk på kurs hos Efas på Vinterbro. Både praktisk kunnskap og informasjon om nye elektrosveiste og relaterte produkter sto på agendaen.

0

Som en del av en felles innsats mot VA-segmentet var en rekke medarbeidere fra Onninens salgsavdelinger på kurs hos Elektrofusion(Efas) på Vinterbro. Det var key account manager Terje Velle som holdt kurset, som dreide seg både om enkel praktisk kunnskap samt opplæring i bruk av PE-produkter innenfor VA-anvendelser.

– Det er alltid nyttig å få påfyll med produktkunnskap. Vi tok for oss generelt løsninger innen VA og de systemene vi har å by på innen PE, forteller Terje Velle til VANytt.

Kurset varte i fire timer og både materialforståelse, produktkunnskap, historikk og selve systemene sto på læreplanen.

– Det var også en del praktisk prøving, der selgerne kan gjøre seg egne erfaringer på et praktisk nivå, det er alltid en fordel å ha hatt befatning med ting man skal anbefale til andre, forteller Velle.

Onninen har innledet en langsiktig satsing på VA-segmentet og man hadde samlet folk fra fler avdelinger til kurset.

– Flere av Onninens medarbeidere var på et av våre kurs hos oss for et halvt år siden, da vi fikk gode tilbakemeldinger, så derfor har vi fulgt opp, det kommer som kjent stadig nye produkter, og siden vi satser på et godt samarbeide med grossistene er jevnlige kurs en naturlig greie, sier Velle, som er ansvarlig for å følge opp grossisstene hos Efas.

En stor del av Efas kurs holdes også for slutt brukerne, som er entreprenører og rørleggere, som da blir sertfiserte elektrosveisere.

– Vi holder årlig ca 20 kurs av ulike typer, det er en kontinuerlig prosess, ikke minst siden vi stadig får nye produkter. Selv om våre produkter skal gi brukerne en enklere produksjon av rørsystemer er det viktig med rett opplæring, for rett resultat, sier Velle.