Nina Kristiansen og Ellen Frydenlund fra Brødrene Dahl sørget for at ingen manglet hverken mat eller drikke under Praktisk Dag.

Praktisk Dag med godt besøk

Både kommunefolk, entreprenører og konsulenter kjente sin besøkelsestid da Praktisk Dag ble avholdt ved Kalnes Landbruksskole utenfor Sarpsborg. Som vanlig var hensikten at utstillerne skulle gi de besøkende en anledning til å ta og føle på VA-produktene.

0

Tirsdag i uka etter høstferien har fått en ny tradisjon i regi av grossisten Brødrene Dahl, og som i fjor samlet VA-folket seg i det gamle fjøset for å snakke om praktiske løsninger, produkter og god praksis i faget.

– Vi liker den litt uformelle stemningen her i fjøset, her føler folk seg litt mer avslappet og det hersker en kollegial stemning, også mellom konkurrenter. Vi vil alle det beste for kunden, fortalte Cato Jensen ved Brødrene Dahl, primus motor også denne gang. Sammen med seg hadde Cato som vanlig de for anledningen gjestfrie vertinnene Nina Kristiansen og Ellen Frydenlund, som serverte pølser og berlinerboller til alle.

Emil Lintho og Lars Petter Holm fra Halden kommune diskuterer materialvalg med Rune Karang fra INNVA

Mange rådgivere
Som vanlig var mange ivrige kommunefolk på pletten for å øse kunnskap om nye tekniske løsnigner innen VA, og det var mange grupper i signalfarget habitt som tok runden innom alle utstillingene.
– Vi kommer fra VA drift i Halden kommunen fortalte Emil Lintho og Lars-Petter Holm, som hadde benyttet anledningen til å snakke med leverandørene om hva det måtte være innen VA-faget.
– Jeg synes det er en ny trend at det også kommer mange konsulenter for å spørre, særlig den yngre generasjon er lærevillig og stiller mange spørsmål, fortalte Kennet Gjenga fra Uponor, som hadde sin stand vis-a-vis konkurrenten Wavin ved Thomas Blankenvoort, som også kunne bekrefte at det var mange konsulenter innom på den solrike dagen.

Frode Hagen og Edgar Larsen fra AVK hadde godt med besøk, her med Vestvannet i bakgrunnen i et ledig øyeblikk utenfor fjøset.

Veldig hyggelig
Bjørn Bilden og Rune Karang fra INNVA var også på Kalnes for å treffe kunder og rådgivere og hadde stort utbytte av dagen.
– Jeg har tidligere arbeidet i oljebransjen og er egentlig ganske ny i dette miljøet, men jeg registrerer at det er mye hyggelige folk i VA-bransjen. VA er en gemyttelig gjeng, sa Bilden.
Som vanlig var også AVK på plass med sine hengere og innhold og både Martin Ruud, Edgar Larsen og Frode Hagen kunne underskrive på at arrangementet var vellykket på alle måter. I den vakre høstsola utenfor hadde også Isoterm rigget opp sine produkter, og det hersket enighet om at Østfold er et interessant marked for leverandørene, og et fylke der det foregår mye for tiden.

Mange elever fra byggfag var innom for å lære og ble dessuten belønnet med en pølse, Aleksander Paulsboe får som fortjent.