Ny leder for Veidekkes byggevirksomhet i Oslo

Anders W. Haugen tar første januar 2018 over som distriktsleder for Veidekke Entreprenør i Oslo. Haugen (33) er fra Nittedal, har jobbet i Veidekke i ti år og kommer fra stillingen som avdelingsleder i Oslo.

0

Anders W. Haugen er utdannet sivilingeniør i bygg- og miljøteknikk på NTNU, og har en mastergrad i økonomisk styring og ledelse fra NHH. Haugen begynte som trainee i Veidekke i 2008, og har jobbet som anleggs- og prosjektleder for en rekke store bolig- og næringsprosjekter.

Siden 2016 har Haugen vært avdelingsleder med ansvar for utvikling og gjennomføring av prosjekter helt opp i milliardklassen som Portalen på Lillestrøm, Gartnerløkka/Gartnerkvartalet på Økern, Tiedemannsfabrikken på Ensjø og sist konkurransen om det store Ulven-prosjektet for OBOS. Nå skal han lede Veidekke Entreprenør distrikt Oslo med 450 ansatte og en årlig omsetning på rundt 3,5 milliarder kroner. Anders W. Haugen tar over etter Hans Olav Sørlie, som skal gå fullt inn i rollen som regionsdirektør for Veidekke Entreprenør på Østlandet.

– Jeg er veldig glad for at Anders takket ja til å ta over stafettpinnen som distriktsleder i Oslo. Han har opparbeidet solid kunnskap og erfaring, og han har de egenskapene som er nødvendig for å lede og ikke minst videreutvikle vår svært sterke byggevirksomhet i Oslo-området. Jeg gleder meg til å fortsette det gode samarbeidet med Anders i tiden som kommer, sier regiondirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 30 milliarder kroner, og om lag halvparten av de 7 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.