Til venstre universal anboringsklammer med sperre til anboring. Til høyre anboringssperre adapter.

Flere gjengefrie anborings produkter

AVK lanseres to nye løsninger i Supa Lock serien; Et som anboringsklammer og et adapter, begge med sperre for anboring under trykk og muffe til montering av fittings. 

0

Norske kommune krever lang levetid på VA-produkter og gjengefrie løsninger etterspørres i stadig oftere grad. Derfor er det i VA-normer og spesifikasjoner stadig mer vanlig at det beskrives gjengefrie løsninger.

En åpenbar fordel med gjengefrie løsninger er at man unngår problemer med korrosjon.

AVK lanserer nå to produkter som nettopp fyller den nye hverdag i kommunenorge: Det ene er et anboringsklammer til duktil-/støpejerns- og stålrør. Denne er utformet med en overdel av duktiljern og med underdel i rustfritt stål med EPDM foring og med en toleranse på 20-30 mm. Det andre er en serie av adaptere i duktiljern som har en Supa Loc spissende som passer til Supa Lock anboringsklammer. Adapteret med anboringssperre fungerer som en midlertidig ventil ved anboring under trykk.

– SupaLock løsningen låses med et klips, slik at koblingen ikke kommer ut av stilling under montering eller drift. Det er forøvrig vanntrykket som låser koblingen. Klipset er testet til 48 bars trykk, forteller Martin Rud ved AVK til VANytt.

AVK Supa Lock er et patentert gjengefritt koplingsprogram bestående av anboringsklammer, ventiler og fittings med en rask to-stegs montering uten gjenger og bruk av verktøy. Supa Lock garanterer 100% korrosjonsfri kopling kombinert med en rask og enkel to-stegs montering og stor fleksibilitet. Med sitt enkle og geniale design tilbyr Supa Lock en lang levetid med sikkerhet mot lekkasjer, korrosjon og mot uønskede demonteringer under drift. Supa Lock er sikret med en låsering som hindrer uønsket demontering under drift. Anboringsklammeret er designet med Supa Lock muffe i forbindelse med en anboringssperre som blir brukt som en midlertidig avstengningsventil under boreprosessen. Les mer på Supa Lock™ nettside for informasjon.