Fransk kjempe på maskiner kjøper Vianova

Franske Groupe Monnoyeur kjøper Vianova Systems Benelux for å utvide sin distribusjon av programvare for prosjektering og bygging av infrastruktur.

0

Som distributør av Caterpillar-produkter gjennom sitt distribusjonsnettverk i Bergerat Monnoyeur har Groupe Monnoyeur i årtider vært en langsiktig bransjeaktør i Frankrike, Belgia, Luxembourg, Polen, Romania og Algerie. Konsernet bringer også Trimbles byggeteknologi til anleggsplassen gjennom sitt SITECH-nettverk og AllTerras distribusjon av stedfestede produkter.

Vianova Systems Benelux (tidligere søsterselskap til Vianova Systems AS, nå Trimble Solutions Sandvika) er en autorisert forhandler av både Autodesk- og Trimble-produkter, spesialisert på CAD- og BIM-løsninger innen bygg og anlegg. I løpet av de siste ti årene har selskapets team av fageksperter oppnådd en nøkkelposisjon i Benelux ved å tilby løsninger for 3D-design, BIM, planlegging og samhandlingsverktøy tilpasset kundenes behov.

Oppkjøpet av Vianova Systems Benelux er dermed et strategisk skritt fremover for Groupe Monnoyeur. Konsernet har som overordnet mål å bli den ubestridte leverandøren av integrerte maskinvare- og programvareløsninger for å maksimere byggeytelsen på anleggsplassen.

– Med dette kan vi tilby våre kunder en unik portefølje av programvareløsninger som dekker hele livssyklusen til infrastrukturprosjekter; fra planlegging og design til bygging og vedlikehold, uttaler Baudouin Monnoyeur, president i Groupe Monnoyeur. – Støttet av et sterkt team av fagfolk, tilstede i fem land, kan kundene stole på vår kompetanse for å optimalisere designprosessen og gå over til BIM for infrastruktur på en vellykket måte.

For å kunne tilby de beste løsningene for smartere prosjektering, bygging og drift av infrastruktur er Groupe Monnoyeur dedikert til å fortsette å investere i en videre utvikling av sin distribusjonsvirksomhet av slik programvare.

Samtidig som overtagelsen av Vianova Systems Benelux lanseres også et nytt navn på den utvidede programvarevirksomheten; nemlig Arkance Systems.

Om Groupe Monnoyeur : Monnoyeur-gruppen ble grunnlagt i 1906 og er en markedsleder innen maskiner og tjenester for bygg- og anleggssektoren, med en årlig omsetning på 1,6 milliarder Euro og over 5000 ansatte globalt. Konsernet representerer verdens ledende merkevarer, inkludert Caterpillar (som det har distribuert siden 1929), John Deere (i Romania), Mitsubishi og Trimble. Konsernet er involvert i de fleste store franske byggeprosjekter og er tilstede i Europa (Polen, Romania og Belgia) og i Nord-Afrika. Konsernet har fire divisjoner, inkludert Bergerat Monnoyeur, den eksklusive forhandleren av Caterpillar, via sitt nettverk av 40 kontorer og verksteder i Frankrike.