Marius Weydahl Berg Foto: Tommy Ellingsen

Oljemann tar over sjefsstolen

Han kommer fra oljeindustriselskapet Apply der han både har hatt stillingen som «vice president for business development» i Apply Sørco, samt vært styreleder i Apply Rig & Modules. Før dette, arbeidet han i 10 år i Archer hvor han hadde flere lederroller.

0

Marius Weydahl Berg (42) blir ny administrerende direktør for Cowi i Norge.

– Cowi Norge er midt i en prosess der vi skal ytterligere styrke organisasjonen, optimalisere driften og løfte inntjeningen. Marius bringer med seg bred erfaring innenfor forretningsutvikling, med kompetanse i å drive salgsvekst og gjennomføre operasjonelle forbedringer. Disse egenskapene blir viktige for den norske virksomheten fremover, sier Lars-Peter Søbye konsernsjef i Cowi og styreleder i Cowi Norge. Weydahl Berg har mastergrad fra NTNU. Han tiltrådde som administrerende direktør 1. april i år.

Spennende utvikling 

– Med et av bransjens største og mest anerkjente rådgivermiljø, skaper Cowis rådgivere grunnlaget for fremtidens bærekraftige samfunn. Det er svært spennende og motiverende. Samtidig foregår det en spennende utvikling av bransjen både når det kommer til innovative løsninger innenfor digitalisering, teknologi og nye forretningsmodeller, sier Marius Weydahl Berg.

Weydahl Berg overtar for Egil Bøckmann som har vært fungerende administrerende direktør. Bøckmann går over i en stilling som senior prosjektdirektør med særlig ansvar for større kunder og risikostyring.

Sikter mot nye markeder

Med betydelige investeringer i infrastruktur og utviklingen av byer og tettsteder, ser Weydahl Berg lyst på fremtidens for bygg- og anleggsbransjen. Weydahl Berg er tydelig på at han kommer til et selskap med betydelige vekstambisjoner. Han tror nøkkelen til suksess ligger i å utvikle gode partnerskap.

– For å bli en foretrukken partner og gjennom dette få jobbe med de viktigste samfunnsmessige oppdragene, gleder jeg meg til å videreutvikle virksomheten sammen med medarbeidere og kunder. I tillegg til å styrke vår posisjon der vi allerede er en ledende aktør, skal vi bruke vår tunge internasjonale kompetanse til å etablere oss som en utfordrer i nye markeder. Det ligger mange spennende markedsmuligheter foran oss, sier Weydahl Berg.

Cowi er et rådgivende ingeniørselskap innen rådgivning og prosjektering knyttet til bygninger, samferdsel, industri, energi, miljø og vann. Selskapet har 1100 medarbeidere i Norge og 6600 medarbeidere internasjonalt. I Norge har selskapet en sterk posisjon innen utviklingen av komplekse funksjonsbygg, effektive transportløsninger, blågrønne løsninger og bærekraftig byutvikling.