Tyve utstillere og et program med digital vri

Med et bredt fagprogram og mer enn tyve utstillere bør Vann og Miljø i Sandefjord være verdt et besøk. Årets grønne trekkplaster er Lars Monsen.

0
VPI og AVK arrangerer den 19-20 april sin første VA-konferanse og utstillermesse i Sandefjord. Programmet er bredt og dreier seg om aktuelle problemstillinger, det er ekstra fokus på digitale verktøy. Flere dyktige rådgivere er også å finne blant foredragsholderne. Målet er å bidra til kompetanseheving med faglig fokus ved å stille nye spørsmål og drøfte aktuelle problemstillinger.
 

– Vi har sett at det er viktig for oss som produsenter å ta initiativ til faglige samlinger, der bransjen møtes, får økt kompetanse og presenterer nyheter. Bransjen er som en stor familie som ønsker å levere gode løsninger. Vi har et bredt fagprogram og har også lykkes med å få mange interessante fagpersoner til å komme og snakke. Det som er veldig positivt er at vi har fått konsulentene på banen. I tillegg skal vi se på hvordan digitale hjelpemidler kan gjøre VA-bransjen mer effektiv, sier Martin Rud ved AVK.

Så langt har man fått mange positive tilbakemeldinger på programmet og i skrivende stund nærmer man seg to hundre deltakere.

– Vi ønsker å holde bena på bakken, men et lite trekkplaster skal man jo ha. Hvem andre enn vår alles kjære naturmann Lars Monsen passer inn der vann og miljø står i fokus. Alt vi gjør i VA er jo å låne fra og levere tilbake vann til naturen, sier Rud.

Man har valgt temaer som bransjen selv er opptatte av og problemstillinger som man ofte mer i VA-bransjen.
– Det er en bransje med rask utvikling og krav til omstilling. Vi ønsker å belyse viktige problemstillinger og presentere nye løsninger, sier Marie Schmedling prosjektingeniør ved VPI, som sammen med Martin Rud har stått bak programmet. 

Det kjører dessuten en ny og stram standard på presentasjonsteknikk, der de som skal foredra over et tema får anledning til å bruke fire slides og tyve minutter på å fortelle. Det hører med til pakken at hverken AVK eller VPI er å finne blant foredragsholderne. Man blir allikevel tilgjengelig med utstilling og informasjon under dagene.

– Vi ønsker ikke å lage reklame for oss selv, vi har tror på felles dugnad og fri faglig diskusjon, det er det folk ønsker seg. VA-folk er vil løse problemer. Det er mange dyktige folk som har noe på hjertet. Her får folk anledning til å bygge nettverk og snakke sammen, sier Rud.
Det er forøvrig første gang de to leverandørene arrangerer felles konferanse. 

– Vi blir alltid invitert, nå er det vår tur til å invitere, sier Rud.