Plastavfall på havbunnen, foto Naturvernforbundet Rogaland.

Ber AF-Gruppen å rydde opp plast i sjøen

0

Det er Stavanger Aftenblad som melder dette.

– Dersom entreprenøren hadde gjort jobben sin, ville omfanget av disse plastutslippene vært minimalt, sier Gunnar Eiterjord, prosjektleder for Ryfast i Statens vegvesen, til Stavanger Aftenblad.

Derfor krever nå Statens vegvesen at AF Gruppen tar regningen for det som skal være et vesentlig beløp. Ryddearbeidene har pågått i over tre år. Fylkesmannens miljøvernavdeling har tidligere konstatert at lensene skal ha stått åpne i minst en måned.

Fortsatt vil det ta lang tid før alt plastavfallet er samlet inn.

Saken skal være diskutert over en lang tidsperiode, men fortsatt er ikke partene enige.

– Det viktige for oss er å rydde opp, sier kommunikasjonsdirektør Wibeke Brusdal i AF Gruppen i en kommentar til avisa. Hun presiserer at entreprenøren vil ta de kontraktsmessige forholdene i dialog med Statens vegvesen.

Statens vegvesens prosjektleder sier til avisa at en rekke entreprenører er inne på andre delkontrakter i Ryfast, men at ingen av de har gjort liknende feil.

– Utfordringen er at plastavfallet nå har spredt seg ut over et svært stort område, sier Erik Thoring, daglig leder i Naturvernforbundet Rogaland, til Byggeindustrien.

Han sier at mengden plastavfall har blitt mindre, men at spesielt skyteledningene blir oppdaget når folk kommer ut til hyttene sine og begynner å bruke strendene etter vinteren.