Pust Autodapt er en pumpestasjon som med bare tre komponenter er en komplett pumpestasjon, og er beregnet for både hus og hytter.Illustrasjon: Grundfos

Grundfos skal ut på PUST Tour 2018

PUST Autodapt er forkortelsen for pumpestasjon og navnet Grundfos har satt på en hel serie mindre avløpumpestasjoner for 1-25 boliger. Pumpestajonene er konstruert for å pumpe kloakk fra hus og hytte hvor selvfall er ugunstig.

0

Pust Autodapt er en pumpestasjon som med bare tre komponenter er en komplett pumpestasjon, og er beregnet for både hus og hytter.

– I løpet av våren og begynnelsen av sommeren besøker vi en rekke utvalgte Ahlsell og Brødrene Dahl-butikker rundt om i landet med vår Pust-tilhenger. Salgsingeniører innen både VA og VVS står klare til å svare på spørsmål fra rørleggere og grossister, sier Terese Lunde, Marketing Manager i Grundfos Norge i en pressemelding.
– Fordelene med konseptet Pust er mange, men fremfor alt er det hvor enkelt det er å installere den. I utgangspunktet trenger man bare koble til strøm for at pumpestasjonen skal starte opp.

Lunde fremhever videre at løsningen skal være enkel, slik at rørleggeren kan guide kunden frem til riktig valg av pumpestasjon, enkelt for installatøren ved installasjon, og enkelt for sluttbruker å slappe av og stole på pumpestasjonen.
– Løftehøyde i terreng,  høydeforskjell mellom pumpestasjon og utløp fra pumpeledning, lengde på pumpeledning, dimensjon på pumpeledning og kapasitet er viktige parametere for valg av rett pumpe.

For å tilby kunden en pumpestasjon som passer kundenes ulike behov, skal man følge tre enkle trinn som man finner i for eksempel  Grundfos Selection Tool .

– Det hele blir enda enklere når du finner de Nrf numrene du trenger så er det bare å bestille, for dette er nå lagerlagt hos Brødrene Dahl og Ahlsell, sier Lunde.

Dimensjonering og simulering av trykkavløpssystemer
Ved behov av dimensjonering av mindre trykkavløpssystemer er Grundfos behjelpelig.
– Vi bruker et dataprogram, SIMPS, hvor vi kan dimensjonere og simulere er rørnettverk i trykkavløp. Vi lager et kart med rørdimensjoner og en rapport med pumper, pumpestasjoner, rørdimensjoner, rørlengder, vannhastigheten i rør osv, sier Lunde til slutt i  meldingen.

Her finner du reiseruten og besøkende Grundfos legger ut på i forbindelse med Pust-kampanjen.