Illustrasjon: Vannkompetanse-senter på Ås

– Klok investering i ny teknologi

Bjarne Haugland i VVP: - Vedtar Stortinget regjeringens forslag har politikerne gjort sitt. Da er det bransjens tur til å levere

0

Det sier daglig leder i VVP, Bjarne Haugland.

– I budsjettavtalen mellom regjeringen og Venstre og KrF for 2018 ble de første 2,5 millioner kronene til vannsenteret ved NMBU lagt på bordet. Nå kommer Venstres forskningsminister Iselin Nybø med ytterligere 20 millioner. Det er en gledens dag for alle som er opptatt av innovasjon, og av kommuneøkonomi, sier Haugland.

De neste årene kommer Norge til å måtte investere milliarder i vann og avløp. Dagens nett er gammelt og mer nedbør og ekstremvær kommer til å presse rustne rør til bristepunktet. Regningen for mange års manglende vedlikehold kommer samtidig med kostnadene ved klimatilpasning.

– Skal totalsummen ikke bli uhåndterlig, trenger vi nye ideer og ny teknologi som gjør vann- og avløpssektoren mer moderne, sørger for at løsningene som bygges varer og som bidrar til at mindre vann spiller bort eller forurenses. Det er ikke hver dag politikere får skryt, men her fortjener statsråd Nybø og regjeringen honnør. Bevilgningen er ikke den største i statsbudsjettet, men den monner. I framtiden er det nettopp denne typen investeringer i nyskapende teknologi, forskning og utvikling som trengs for å bygge landet, påpeker Haugland

– Vedtar Stortinget regjeringens forslag har politikerne gjort sitt. Da er det bransjens tur til å levere. Det skal vi få til.