Modolv Ranheim og Alf Rune Holterbakken ønsker innspill og forslag fra norske VA-folk.

Inviterer til idédugnad innen VA

For å kunne ta fram enda enda bedre løsninger for VA-bransjen inviterer Norsk Wavin nå bransjefolk til idédugnad. Man ønsker innspill og forslag utenfra og særlig fra norske kommuner og rådgivere. Alle ideer og ønsker om produkter for VA-segmentet er av interesse. Wavin har gode erfaringer fra tidligere med å utvikle produkter gjennom dialog med brukere.

0

Wavin har som langsiktig ambisjon at tyve prosent av salget skal komme fra produkter som er yngre enn 5 år. For ti år siden var man ikke i nærheten av å oppfylle dette målet i Norge, men i de siste årene har man gradvis tatt steg, og pr dato ligger man tett oppunder målet.

Isolerte overvannsrør.

– Faktisk har vi ligget litt bak andre land i Wavin familien, men nå er vi i godt sig over hele produktutvalget både innen VVS og VA. Nå ønsker vi å se om vi kan ta fram enda flere løsninger for VA-bransjen. Vi føler at bransjen er nytenkende, og vi inviterer derfor folk til å komme med sine ønsker, sier Modolv Ranheim, produktsjef hos Norsk Wavin.

Tappevann

Tidligere har man brukt rørleggere under utvikling av de nye tappevannssystemene, med gode resultater og stor framgang. Gjennom flere faser har norske rørleggere faktisk vært med og satt sitt preg på produktene og fått sine ønsker oppfylt, både på utforming og bruksegenskaper.

Nå retter man altså en åpen invitasjon til alle som jobber med VA-faget.

– Forholdene i Norden er på mange måter unike, med snøsmelting, overvann, is og tele, og det kommer veldig mye vann og annet i perioder. Ingen kjenner virkeligheten bedre enn de som jobber med dette daglig. Vi vet at det er mange dyktige og engasjerte fagfolk der ute. Vi ønsker nå starte på et enda tettere samarbeide med VA-bransjen, og vi ønsker både kritikk og ideer, sier Ranheim, som sammen med blant andre Alf Rune Holterbakken skal organisere arbeidet.

Isolert overvannsrør

Ranheim har selv lang erfaring med å skreddersy ulike overvannsløsninger og kummer på bestilling fra entreprenører og kommuner.

– Det kommer mye kreative ønsker og løsninger, og det vil alltid være noe skreddersøm, men jeg vet erfaringsmessig at det er mange smartinger der ute, sier Ranheim.
Blant annet har Wavin tatt fram et nytt produkt i form av isolerte overvannsrør i samarbeid med Isoterm. Første gang idéen kom på bordet var for tre år siden i en samtale med Multiconsult, som dessuten også prosjekterte gjeldende E18 nord i Østfold der nevnte produkt for første gang ble tatt i bruk, til stor glede hos oppdragsgiver.

– Selv om dette produkter foreløpig ikke har gitt de store volumene er dette nå blitt et innarbeidet produkt for det norske markedet som vi er stolte av, forteller Holterbakken.

Flere nyheter

Wavin vil dessuten i høst komme med en rekke nyheter innen avløp og overvannskummer. Det dreier seg om produkter som er tatt fram nettopp i samarbeid med femti europeiske kommuner.

– Egentlig er alle produkter i kontinuerlig utvikling og vi regner med å lære mye av norske VA-folk. Wavin ønsker å utvikle egne produkter og det å utvikle sammen med kunder er veien å gå. Skal vi henge med og ligge i front i markedet må vi anstrenge oss. Vi er klare til å ta imot utfordringer. Vi driver nå og legger planer for vinteren og sitter klare med blanke ark og fargestifter, det trenger ikke være noe helt nytt, det kan være en ide om forbedring eller en detalj man kanskje ønsker seg, så fyr løs, men ikke bli overrasket om du blir invitert til å sitte i vår brukergruppe, sier Modolv Ranheim. Du kan sende epost til ham her.